FFC 19 u Linzu: Vraća se Alessio Sakara, Spahović protiv Salchowa, Batinić protiv Prachnija

Foto: Ivana Kaurloto (FightChannel)

VODEĆA regionalna borilačka promocija Final Fight Championship će 18. rujna održati svoju 19. priredbu. Domaćin novog FFC spektakla će biti austrijski Linz što je ujedno i drugi dolazak FFC-a u Austriju nakon 6. prosinca i vrlo uspješne priredbe u Beču.

Najveće ime na čitavom eventu je bez sumnje Alessio Sakara koji se nakon više od pola godine izbivanja vraća u borilište. Za "Legionariusa" je upravo event u Beču bio koban radi teške ozljede ruke (bicepsa) koju je zaradio u dvoboju protiv Macieja Browarskog. Nakon operacije i uspješne rehabilitacije, FFC publika će drugi put vidjeti ovog UFC veterana. S obzirom na sjajan nastup do ozljede koji je pružio u meču protiv Browarskog, imamo se čemu veseliti. Sakara puno bolje izgleda u sebi prirodnijoj poluteškoj kategoriji, nego u njemu debelo premalenoj srednjoj gdje se mučio u UFC-u. Još uvijek se ne zna tko će biti protivnik "Legionariusu" u drugom FFC nastupu.

Nakon obračun Spahovića i Salchowa

Linz će biti pozornica na kojoj ćemo napokon vidjeti još jedan odličan dvoboj kvalitetom natrpane poluteške kategorije. Bosanskohercegovačka "Zvijer" Tomislav Spahović će ukrstiti rukavice sa sjajnim neporaženim Nijemcem Nicolaijem Salchowim. Ovaj meč se trebao održati najprije u Sarajevu, a zatim i u Sofiji, no ozljede su  dva puta zakomplicirale stvar i prolongirale meč koji bi trebao vjerojatno odrediti "contendera" u -93kg diviziji. Spahović u FFC-u ima 3-0, a Salchow je prošle godine nokautirao Mateja Batinića prekinuvši tako njegov dugogodišnji niz nepobjedivosti.

Treći vrhunski poluteškaški obračun iste večeri će biti onaj između Mateja Batinića i Marcina Prachnija. Obojica su poraženi u posljednjim FFC nastupima, Prachnio od Srbina Aleksandra Rakića, a Batinić od već spomenutog Salchowa. No, radi se o vrhunskim mladim borcima koji svakako ispred sebe imaju svijetlu budućnost te će biti zanimljivo vidjeti tko će slaviti u ovom klasičnom obračunu udarača i parteraša. Nije na odmet spomenuti da je Prachnio u međuvremenu ubilježio dvije pobjede u manjim promocijama, a da Batinić nije nastupao od priredbe u Poreču gdje je poražen.

Bitan podatak za publiku u Linzu će biti nastupi dva lokalna borca - Austrijanca Manuela Bilića i Slovenca Lemmyja Krušiča koji je također stanovnik ovog austrijskog grada. Bilić se FFC publici predstavio na FFC-u 16 u Beču kada je svladao favoriziranog Dragana Pešića u "najkrvavijem meču" ikada održanom u Final Fight Championshipu. Na FFC-u 19 će snage odmjeriti s Makedoncem Ristom Dimitrovom koji iza sebe ima jedan uspješan FFC nastup. Krušič je također nastupio u Beču, no u dvoboju protiv Philipa Schranza je ekspresno poražen gušenjem zbog čega je ozbiljno razmišljao o prekidu karijere. Iskupljenje će tražiti upravo protiv Dragana Pešića - atraktivnog Banjalučana s engleskom putovnicom.

Austrijski navijači će navijati i za domaćeg FFC debitanta Floriana Harringera koji će rukavice ukrstiti s Albancem Fatimom Ukellijem kojem će to također biti FFC debi.

Keclik se oprašta protiv Jasona Wilnisa

Kick boksing dio priredbe posljednjim, oproštajnim mečem nakon duge i uspješne karijere, predvodi Austrijanac David Keclik. Na drugoj strani ringa pred Keclikovom domaćom publikom u Linzu će stajati član Gloryja i jedan od najboljih kick boksača svijeta u -85 kategoriji - Jason Wilnis. Publika je Wilnisa već nekoliko puta imala prilike vidjeti na FFC priredbama, a posljednji put je nastupio u Zadru kada je nokautirao Zorana Majkića udarcem za TV špice. Njegova desna ruka se smatra "hladnim oružjem iz pakla" pa Keclik zasigurno neće imati lagan zadatak u svom oproštajnom meču.

Vrlo zanimljiv dvoboj u istoj kategoriji bi trebali odraditi Slovenac i FFC veteran, Miran Fabjan te Austrijanac Henry Bannert. Fabjan iza sebe u FFC ringu ima dvije uzastopne pobjede protiv Krušića i Marjanovića te puno bolje izgleda od kada je prešao u višu težinsku kategoriju te počeo mnogo više taktički odrađivati svoje mečeve. No, "Slovensky Rocky" je uvijek misterij za sebe te je nemoguće znati hoće li se u borilištu pojaviti Fabjan taktičar ili Fabjan koji se samo želi potući bez ikakvog plana i programa.

Meč koji zasigurno intrigira jest dvoboj nekadašnjeg izazivača u lakoj kategoriji Tea Mikelića i sjajnog mladog Čeha Tigrana Movsisyana. Mikelić se potpuno oporavio od teškog nokauta koji mu je priuštio Samo Petje što smo mogli zorno vidjeti u sjajnom nastupu protiv Talijana Fabija di Marca. Movsisyan je neporažen u FFC ringu te ga vrlo vjerojatno samo Mikelić dijeli od izazivačke pozicije u lakoj kategoriji.

Spomenimo i nastup FFC Futures pobjednika Antonija Plazibata te sjajnog Osječanina Ivana Zidara. Plazibat još uvijek nema protivnika, a Zidar će snage odmjeriti s Afganistancem Zakarijom Resaijem.

Iako još uvijek nije potpuno dovršen, odličan popis borbi i zvijezde koje će nastupiti u Linzu garantiraju još jedan vrhunski event Final Fight Championshipa. Prvi FFC-ov odlazak u Austriju se pokazao iznimno uspješan pa ne čudi da se promocija predvođena Orsatom Zovkom tako brzo odlučila vratiti.

FFC 19 - Linz

Alessio Sakara (ITA) vs. TBA, -93kg
Tomislav Spahović (BiH) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg
Matej Batinić (CRO) vs. Marcin Prachnio (POL), -93kg
Lemmy Krušič (SLO) vs. Dragan Pešić (ENG), -66kg
Manuel Bilić (AUT) vs. Risto Dimitrov (MAC), -66kg
Geven Hubert (NED) vs. Danilo Belluardo (ITA), -70 kg
Florian Harringer (AUT) vs. Fatim Ukelli (ALB), -84kg
Darko Stošić (SER) vs. Ivan Vitasović (CRO), HW

KB:

David Keclik (AUT) vs. Jason Wilnis (NED), -85kg
Miran Fabjan (SLO) vs. Henry Bannert (AUT), -85kg
Teo Mikelić (CRO) vs. Tigran Movsisyan (CZE), -70 kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. TBA, -95kg
Ivan Zidar (CRO) vs. Zakaria Resai (AFG), -64kg
Patrik Storz (PL) vs. Marco Pleschberger (AUT), -81kg

Pročitajte više