Goal.com predstavlja Hrvatsku: "Modrić je vođa momčadi, a izbornik Kovač neiskusan"

Screenshot (Goal.com)

PORTAL Goal.com predstavio je nogometnu reprezentaciju Hrvatske koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu.

"Vođa momčadi je Luka Modrić koji je kao najbolji igrač napustio hrvatsku ligu i Dinamo, te potpisao za Tottenham gdje je proveo četiri godine prije nego što je otišao u Real. Igrao je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, te na dva Europska prvenstva. Smirenost, kretanje i `multifunkcionalnost´ su njegove najveće vrline", piše Goal.com, a zatim predstavlja izbornika Niku Kovača.

"Niko je radio kao izbornik U-21 momčadi kada je Igor Štimac napustio klupu reprezentacije u listopadu ove godine. Zajedno s bratom Robertom, Niko je odlučio preuzeti Hrvatsku u dokvalifikacijama, te je u dvobojima s Islandom izborio plasman u Brazil. Niko je svoju nogometnu karijeru gradio uglavnom u Bundesligi, a kao trener je neiskusan budući da nije vodio niti jedan klub."

Goal.com je svoje čitatelje podsjetio i na dosadašnje nastupe Hrvatske na svjetskim prvenstvima.

"U prvom nastupu u Francuskoj "kockasti" su završili drugi u skupini iza Argentine, a ispred Japana i Jamajke. Napravili su veliko iznenađenje kada su izbacili Rumunjsku i Njemačku, te izborili polufinale kao debitant. Njihov pobjednički niz prekinuo je domaćin i kasniji pobjednik turnira. Četiri godine kasnije u Japanu i Južnoj Koreji Hrvatska nije ponovila uspjeh i završila je iza Meksika i Italije, a ispred Ekvadora. U posljednjem nastupu su ponovno zapeli u skupini iza Brazila i Australije, a ispred Japana."

Pročitajte više