Goluža nakon ispadanja iz Lige prvaka: Okrećemo se SEHA ligi i izazovima u hrvatskom prvenstvu

Foto: N.Dugi/Cropix

PORAZOM na gostovanju kod Barcelone i istovremenom pobjedom Pick Szegeda nad Dinamom iz Minska, rukometaši Croatia osiguranje Zagreba pozdravili su se s ambicijama i snovima o plasmanu u eliminacijski dio Lige prvaka. Aktualni prvaci Španjolske bili su bolji od Zagreba te su na koncu slavili s uvjerljivih 35:25 (19:10).

> Zagreb stradao u Barceloni i ispao iz Lige prvaka

> Senzacija na pomolu: Barcelona želi u SEHA ligu!

"Igrali smo dobro samo prvih desetak minuta, a sve ostalo nije vrijedno spomena. Polovicom prvog poluvremena oni su se odvojili i to je bila razlika koju mi jednostavno nismo mogli stići. Poraz od Barcelona nije neočekivan, ali mislim da smo bili odveć malodušni i da smo se trebali više boriti i jači otpor pružiti. Svojim nastupom sam zadovoljan i smatram da sam opravdao trenerovo povjerenje u ovoj utakmici. Nažalost, čuli smo vijesti iz Mađarske i izgleda da je ovo kraj naših nadanja da možemo proći skupinu Lige prvaka. Šteta, jer imali smo nekoliko dobrih prilika ove sezone, ali nažalost nismo ih znali iskoristiti", kazao je pivot Croatia osiguranje Zagreba Marino Marić.

Goluža: Nadali smo se da možemo izboriti Top 16

Najbolji u redovima Zagreba bio je Josip Valčić sa pet golova, dok su po četiri pogotka postigli Marić, Stepančić i Matulić.

"Dok smo se držali dogovora sve je funkcioniralo kako treba. Dakle, govorim o uvodnim minutama kada smo dobro stajali u obrani i pustili Španjolce da pucaju izvana. U tom smo periodu mi postigli dva gola iz kontre i polukontre i upravo sam takvu igru tražio. Nažalost, po dogovoru smo igrali tek desetak minuta. Čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi. Barcelona je velik klub sa širokom klupom, dok je nama nedostajalo te širine. Poraz Minska u Szegedu nemam potrebu komentirati. Nadali smo se da možemo izboriti Top 16, ali drugi su bili bolji od nas i ja im na tome čestitam. Nama sada preostaje za naše navijače odigrati borbeno zadnje kolo i pobijediti Schaffhausen. Bez obzira što nemamo izgleda za plasman dalje mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da pobijedimo. Sada se okrećemo SEHA ligi i kasnije izazovima u hrvatskom prvenstvu i Kupu", poručio je trener prve momčadi Croatia osiguranje Zagreba Slavko Goluža.

Nakon sedmog uzastopnog poraza Croatia osiguranje Zagreb nalazi se na dnu ljestvice sa svega tri osvojena boda. U posljednjem kolu hrvatski rukometaši dočekuju Schaffhausen (23. veljače u 18.00 sati – Arena Zagreb) u utakmici u kojoj će se odlučiti tko će zauzeti peto, a tko šesto mjesto skupine D Lige prvaka.

Pročitajte više