City slavi golgetera Gvardiola. Navijači: Pogodili smo jackpot! On je naš Rolls-Royce

Foto: EPA

MANCHESTER CITY je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol. Kevin De Bruyne iz kornera je ubacio na prvu stativu, a hrvatski branič je ondje dočekao loptu i zakucao je glavom uz prvu stativu za svoj treći pogodak u sezoni.

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu na lijevom boku i za nastup, prema Sofascoreu, dobio ocjenu 8.3 te time bio najbolji igrač utakmice. Hvalospjeve o njegovu nastupu pisali su i engleski mediji. Sada mu se divi i City, koji se na društvenim mrežama pohvalio da ima stopera koji je u pet utakmica postigao tri gola.

Podsjetimo, Gvardiol je nedavno zabio dvije golčine za City, jednu Lutonu u Premier ligi i jednu Real Madridu u Ligi prvaka. Oba puta je zabio na sličan način, desnom, slabijom nogom. "Deja vu gol. Ponosan sam na izvedbu cijele momčadi", napisao je na društvenim mrežama nakon gola protiv Lutona. 

Navijači su oduševljeni Gvardigolom

Gvardiol je u City stigao u ljeto prošle godine u transferu vrijednom 90 milijuna eura. Ukupno je za Pepov sastav nastupio u 35 utakmica, uz učinak od tri gola i dvije asistencije. Očito je dosadašnjim nastupima impresionirao navijače Cityja jer pod objavama kluba pišu samo pohvale za njega. Dobio je i nadimak Gvardigol.

"Pogodili smo jackpot! Joško je naš Rolls-Royce među stoperima", navodi jedna komentatorica, a drugi komentator dodaje: "Bio sam skeptičan kad smo postavili rekord da ga dovedemo, ali sada je jasno da je to bila spektakularna odluka."

City ga je nominirao za igrača mjeseca u klubu, uz Kevina De Bruynea i Phila Fodena, a navijači smatraju da baš hrvatski igrač zaslužuje tu nagradu. "Svi su bili nevjerojatni, ali nitko se ne može mjeriti s Gvardiolom otkako se vratio u momčad", "Gvardiol je bio fenomenalan ovaj mjesec. Zaslužio je ovu nagradu, nema tu dvojbe", "Gvardigol je najbolji", neki su od komentara.

Pročitajte više