Gradonačelniče, gdje je ugovor za Svetice?

Foto: Hina

STRANKA Za grad upitala je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića gdje mu je ugovor iz kojeg bi bilo vidljivo koliko Hrvatski nogometni savez (HNS) plaća za privremeno korištenje ŠRC Svetice, prava i obaveze upravitelja te imaju li građani još uvijek pravo slobodnog pristupa.


"U javnosti se preko noći pojavila vijest da je ŠRC Svetice ustupljen na upravljanje Hrvatskom nogometnom savezu bez natječaja, odlukom gradonačelnika. Kako bi se zadovoljila formalna procedura u međuvremenu je raspisan natječaj koji je još u tijeku, ali Gradska uprava otvoreno favorizira HNS. Javnosti još uvijek nije predočen ugovor iz kojeg bi bilo vidljivo koliko HNS plaća za privremeno korištenje tog vrijednog javnog prostora, prava i obaveze upravitelja te imaju li građani još uvijek pravo slobodnog pristupa. Takav ugovor Grad je bio dužan sklopiti temeljem Zaključka o davanju gradskih prostora na privremeno korištenje", priopćila je stranka Za grad.

Navodi da ih s obzirom na dosadašnju praksu nepoštivanja procedure, ne bi začudilo da ugovor nije potpisan i da HNS prostor koristi bez pravne osnove.

"Gradskoj upravi danas smo uputili zahtjev za dostavu preslike ugovora te pozivamo nadležne da ugovor objave već danas kako ne bi ostavili prostor za sumnje o naknadnom potpisivanju. Građani imaju pravo znati postoji li uopće ikakav ugovor, koja prava i obaveze proizlaze iz njega ako postoji, te u kojoj mjeri građani mogu koristiti prostor ŠRC Svetica", navela je u priopćenju supredsjednica stranke Iva Kvakić.

"Nesvakidašnja pobuna građana na vijest o mogućem oduzimanju Svetica trebala bi pokazati Gradskoj upravi važnost transparentnosti podataka o uvjetima korištenja gradskih prostora. Nadamo se da će se dosadašnja praksa promijeniti i pozivamo na javnu objavu svih ugovora s korisnicima gradskih prostora", naveo je u priopćenju vijećnik gradske četvrti Maksimir stranke Za grad Svibor Jančić.

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitni, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.

Pročitajte više