HAJDUK - RUDEŠ (1:0) Adam Gyurcso prvim golom donio pobjedu

Foto: Hina, PIXSELL/Ivo Čagalj

HAJDUK je u 24. kolu Prve HNL pobijedio Rudeš na Poljudu 1:0. Zimsko pojačanje Hajduka Adam Gyurcso zabio je prvi pogodak u bijelom dresu.

Nakon poraza u prošlom kolu od Slaven Belupa, nogometaši Hajduka ponovno  su bili domaćini na Poljudu, jer su zbog vremenskih neprilika u Zagrebu, zamijenili domaćinstvo s Rudešom.

Rudeš je u prvom dijelu prvenstva na Poljudu pobijedio Hajduk sa 3:2, što je dovelo do smjene trenera Carrilla kojeg je na klupi zamijenio sadašnji trener Željko Kopić.

U prvom poluvremenu Hajduk je stvorio samo jednu izglednu šansu i to u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Gyurcso odlično u šesnaestercu gostiju pronašao Fomitschowa, koji povratnom loptom upošljava Saida, a on s vrha šesnaesterca puca po golu no lopta je okrznula braniča Rudeša i otišla pored lijeve stative.

Hajduk je došao u vodstvo nakon što je u 52. minuti opet Fomitschow pronašao Saida, koji prsima spušta loptu za Gyursca, a Mađar iz trka s osam metara pogađa suprotni kut gola.

Bio je to prvi gol Mađara Adama Gyursca u drugom nastupu u dresu Hajduka.

Hajduk se s 47 bodova učvrstio na drugom mjestu i smanjio zaostatak za Dinamom na šest bodova, ali vodeća momčad prvenstva ima dvije utakmice manje.

Prvu će Dinamo odigrati u nedjelju (15 sati) u Maksimiru, gdje dočekuju Slaven Belupo. Rudeš je ostao na začelju ljestvice sa 16 bodova iza devetopasirane Cibalije koja ima 18 bodova.

> Torcida skandirala "Luka Modrić, govno maleno"


HAJDUK - RUDEŠ  1:0



TIJEK UTAKMICE

KRAJ

90` brza kontra Hajduka s trojicom igrača, Kožulj je stigao pred šesnaesterac i slabo pucao u ruke golmanu

88` Hajduk i dalje dominira, ali obrana Rudeša ne griješi

77` umjesto Hamze Barryja, ušao je Kožulj

72` iz igre izlazi strijelac Gyursco, ušao je mladi Šego kojem je ovo prvi nastup na Poljudu za Hajduk

72` nakon ubačaja iz kornera Almeida glavom s 12 metara puca pored gola

68` druga izmjena u redovima gostiju, Ivančić je ušao umjesto Segada

61` Hugo Almeida ulazi za Hajduk, izašao je Kovačević. Kod Rudeša je umjesto Budimira ušao Entrena

52` GOOOL! Hajduk je poveo protiv Rudeša pogotkom Adama Gyurcsa iz blizine nakon sjajne asistencije Saida  na rubu kaznenog prostora.
 

POLUVRIJEME 

45` najbolja prilika na utakmici! Fomitschow je s boka poslao povratnu loptu u sredinu, a Said sa 16 metara dobro pucao, no branič Rudeša skrenuo je loptu malo pored gola.

42` prilika za Hajduk, Borja Lopez je sa 16 metara pucao škaricama, ali pored gola

40` Hajduk pritišće Rudeš, igra se većinom na gostujućoj polovici

30` prekršaj na Saidu, Caktaš iz slobodnjaka s više od 25 metara puca preko gola

28` velika prilika za Hajduk! Vratar Rudeša je obranio udarac Caktaša iz daljine, ali ispustio loptu, Kovačević se izborio za loptu, ali ne i za udarac. Branič gostiju ispucao je loptu u aut.

26` Torcida radi show na tribini, odzvanja pjesma navijača, a dobar dio stadiona je sada u magli zbog baklji i pirotehnike

1` počela je utakmica.

Sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke, a pomoćnici su mu Goran Perica i Robi Kezele. Četvrti sudac je Marin Vidulin, delegat susreta je Tihomir Čalić, a kontrolor suđenja Branko Stipković.
 
HAJDUK: Letica - Juranović, Fomitschow, Lopez, Kovačević, Barry, Savvas, Radošević, Caktaš, Gurcso, Said

RUDEŠ: Čondrić, Grujević, Borevković, Mesarić, Pavić, Segado, Galilea, Lulić, Castelo, Budimir, Fazli.

Splićani su prošlog vikenda jedini igrali i doživjeli poraz na Poljudu od Slaven Belupa. Željko Kopić i njegovi igrači žele se iskupiti za iznenađujući poraz, a u goste im stiže Rudeš. Iako se radi o jednoj od najslabijih momčadi lige, Rudeš je ove sezone već iznenadio Hajduk pobijedivši 3:2 na Poljudu u studenom. Rudeš još ne zna za poraz u ovoj godini, upisali su remi od Lokomotive i pobjedu protiv Intera.

Rudeš i Hajduk trebali su igrati u Zagrebu, ali su zbog lošeg vremena zamijenili domaćinstvo.

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više