HNS o Sesvetama u "narednim danima", Istra se sprema za privatizaciju

Foto: NK Sesvete 

ODAHNULI su u Istri. Kako sada stvari stoje, momčad Igora Pamića neće morati igrati dvije kvalifikacijske utakmice za opstanak u prvoj ligi. Direktor Istre Neven Šprajcer naglasio je u razgovoru za Index kako još uvijek ništa nije službeno, ali izvjesno je kako će Istra i iduće sezone igrati u Prvoj HNL. Razlog je odustajanje Sesveta koje su izborile kvalifikacije, ali nemaju mogućnost igranja na svom stadionu. Rentanje stadiona u Zaprešiću ili Kranjčevićevoj za njih je financijski prevelik zalogaj, pa su na sjednici IO-a kluba potpisali odustajanje od borbe za prvu ligu. 

"Ništa još uvijek nije službeno, ali prema informacijama koje ja imam mi bismo trebali ostati u prvoj ligi. Presretni smo, ali kažem, još uvijek ništa nije službeno. Gospodin Brezni nam treba poslati papire", poručio je Šprajcer.

Iz Sesveta su zamolili za razumijevanje. 

"Sesvete odustaju od kvalifikacija za popunu Prve HNL za sezonu 2015/2016, a samim time neće odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv NK Istre. Razlozi odustajanja su nemogućnost odigravanja utakmice na našem stadionu i ne možemo prihvatiti domaćinstvo niti na jednom drugom stadionu osim u Sesvetama," poručili su iz kluba.

U klubu se nadaju kako će njihov potez naići na odobravanje svih navijača i stanovnika Sesveta.

"Nadamo se da će ova odluka naići na odobravanje svih navijača našeg kluba i stanovnika Sesveta, te da će samo dodatno motivirati sve odgovorne da se u Sesvetama izgradi stadion koji bi zadovoljavao kriterije igranja u I HNL", dodaju u klubu kojem je dovršetak gradnje obećao pogurnuti Milan Bandić. 

Uskoro privatizacija Istre

Utakmice play offa su se trebali igrati 6. i 10. lipnja, a ako ova vijest u međuvremenu postane i službena igrači će dobiti slobodno. U to vrijeme, uprava Istre finalizira privatizaciju kluba.

"Ovo je sjajna vijest, dobit ćemo 10 dana više odmora, da se što bolje pripremimo za iduću sezonu i za privatizaciju kluba, što će isto uskoro biti ostvareno", poručio je Šprajcer.

Američki ulagači u ponedjeljak bi trebali doći u Pulu na završni dogovor.

HNS: Uskoro priopćenje 

Rasplet sezone tek mora potvrditi HNS.

"Objavit ćemo priopćenje nakon sjednice Natjecateljske komisije koja ce verificirati završena prvenstva i na kojoj će ova situacija biti jedna od tema. Sastanak će biti narednih dana", kazali su nam u savezu. 

Trener Igor Pamić konačno je zadovoljan. 

"Sretan sam ovakvim ishodom. Protiv Sesveta bili bi favoriti, jer ako njih ne bi bili u stanju pobijediti, onda stvarno niti ne zaslužujemo Prvu ligu, no ovakav rasplet nam ipak više odgovara. Deset dana nije malo vremena, bit će to velikih deset dana, pogotovo u ovoj situaciji kad nas očekuje ustroj kluba", poručio je Pamić.

Još nje poznato hoće li Pamić ostati dio tog ustroja, ili će se Istra okrenuti novim trenerskim rješenjima. 

Pročitajte više