HNS se nada smanjenju kazne, Šuker: Davor Šuker nije superman

Foto: Hina

"NISAM očekivao kaznu", rekao je Davor Šuker u intervjuu za RTL. Prvog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza i odnedavno člana nogometne Vlade Michela Platinija šokirala je odluka UEFA-e prema kojoj Hrvatska utakmicu protiv Italije mora igrati pred praznim tribinama. Razlog? Ustaško skandiranje hrvatskih navijača na utakmici protiv Norveške. Ipak, HNS se ne želi pozabaviti edukacijom navijača pa je Šuker najavio da će UEFA-i prijaviti Zorana Stevanovića iz organizacije FARE, koja je zabilježila skandiranje "za dom spremni".

> HNS i Hajduk postigli dogovor: Hrvatska protiv Italije definitivno na Poljudu

>
Šuker demantira da je Italiju prepustio Splitu jer je "znao za kaznu": Tvrditi to je ispod svakog nivoa i opasno!
 
> Uvijek vjerni: UEFA nekom majka, nekom maćeha

> Paranoična poruka HSP-a: Netko želi kazniti hrvatsku reprezentaciju zato što je bolja od srpske


"Smiješne su mi teze da smo mi nešto znali o toj kazni. Eto, ako je netko znao, neka mi kaže koja će biti sljedeća kazna na stadionu Dinama, Hajduka ili Rijeke. To što sam u Izvršnom odboru ne znači da se možeš uplitati u arbitražnu i u disciplinsku i tu je čovjek promašio metu i opalio šamar i svojoj instituciji FARE. UEFA će dobiti taj izvještaj, jer ću osobno to prijaviti na prvom Izvršnom odboru u Pragu", rekao je Šuker.

HNS se nada smanjenju kazne

Hrvatska će protiv Italije igrati na Poljudu.

"Mi smo otvorenog srca i bez fige u džepu dali domaćinstvo. I Bugarsku isto pa baš zbog toga što želimo da se igra, želimo biti maksimalno transparentni. Dao sam prijedlog na Izvršnom odboru da u idućim kvalifikacijama za SP damo na prvom sastanku svih pet domaćina za sve naše utakmice. Ali ljudi moraju shvatiti da nije lako raditi kad ti stalno moraš pratiti neku proceduru koja uvijek kasni godinu dana. Ne možemo mi biti vizionari što će Zakon o sportu sutra reći", objasnio je Šuker, koji je za kraj dodao kako neće ići u Nyon, jer "imamo proceduru. Davor Šuker nije superman, niti Davor Šuker može biti junak iz animiranih filmova. Imamo svoju službu koja svaki dan radi. I da Hrvatska bude izbačena iz Europske federacije i Europskog prvenstva, mi ćemo i dalje marljivo raditi". 

Pročitajte više