HSV na krilima Olića izborio kvalifikacije za opstanak u Bundesligi, zabio i Perišić

Foto: Hina

HSV je u posljednjem kolu Bundeslige s 2:0 pobijedio Schalke i izborio kvalifikacije za opstanak u ligi u kojima će igrati protiv treće momčadi druge lige.
 
"Vraćam se u HSV kako bi im pomogao izboriti opstanak", rekao je Ivica Olić u siječnju kada se u HSV vratio iz Wolfsburga. I kada je bilo najpotrebnije, u posljednjem kolu, hrvatski reprezentativac je zabio! 
 
U 49. minuti nakon ubačaja iz kuta Olić se sjajno snašao u gostujućem kaznenom prostoru i topovski sa šest metara pogodio suprotni kut za vodstvo. Bio je to njegov drugi gol otkako se vratio u HSV, te ukupno sedmi u sezoni. Devet minuta kasnije prednost HSV-a povećao je Rajković.
 

 
Stuttgart se spasio pobjedom protiv Lakićevog Paderborna
 
Izgledalo je tada da će HSV izravno izboriti opstanak, ali je Stuttgart u Paderbornu preokrenuo i pobjedom 2:1 preskočio HSV. Paderborn je poveo preko Vučinovića koji je zabio na asistenciju Lakića, a opstanak Stuttgartu donijeli su Didavi i Ginczek.
 
Tim porazom Paderborn se vratio u drugu ligu, a s njim će tamo sljedeće sezone igrati i Freiburg, koji je u posljednjem kolu s 2:1 izgubio od Hannovera. 
 
Perišić zabio, Bayern siguran, oproštaj Kloppa i Kehla u Dortmundu
 
Na vrhu nije bilo promjena. Prvak Bayern je golovima Lewandowskog i Schweinsteigera pobijedio Mainz i stigao do 25. pobjede u sezoni.
 
Ligu prvaka izborili su Wolfsburg i Borussia Monchengladbach, a u kvalifikacije za najvažnije klupsko natjecanje će četvrtoplasirani Bayer.
 
Wolfsburg je u posljednjem kolu odigrao 2:2 s Kolnom, a u strijelce se upisao Ivan Perišić, preciznim udarcem s desetak metara. Zabio je za vodstvo svoje momčadi, ali je domaćin do kraja susreta izvukao remi.
 
 

Perišić zabio protiv Kolna! Bravo Ivane!

Posted by Index Sport on 23. Maj 2015
 
Borussia Dortmund sezonu je završila na sedmom mjestu pobjedom 3:2 protiv Werdera. Ujedno je to bila posljednja utakmica na klupi Borussije za Kloppa. Na toj utakmice se od nogometa oprostio i kapetan Borussije Kehl.
 
 
 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više