Hajduk, Rijeka i Dinamo pomažu Slavoniji

Foto: Screenshot; Nk Hajduk

HRVATSKI prvoligaši odmah su se odazvali u pomoć stradalima u Slavoniji, koji su zbog poplave ostali bez svega. Dinamo je obećao poslati autobus s namirnicama, a Hajduk je krenuo u prikupljanje donacija, isto kao i Rijeka koja je organizirala prikupljanje odjeće, obuće, hrane, lijekova i higijenskih potrepština.

"Pozivamo sve prijatelje kluba da se odazovu pozivima za pomoć stradalima u poplavama.
Donacije možete uplatiti na:
• HRVATSKI CRVENI KRIŽ: IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08
• pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 čime se daruje 6,25 kuna (uključen PDV),
• on-line donacije na internetskim stranicama Hrvatskoga Crvenog križa
• Hrvatski Caritas: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175
Također, sve donacije putem našeg web-shopa Donacija HKNH " Bilo Srce" bit će uplaćene na račune za pomoć stradalima.
Unaprijed zahvaljujemo!", stoji na stranici Hajduka.

Dinamo pozvao sve navijače

"Dragi naši, dobroj volji, solidarnosti i nesebičnosti naših sugrađana koji su se u kratkom roku organizirali i pomažu žrtvama poplava u Slavoniji, pridružuje se i Dinamo. Nadamo se da će i naša novčana donacija te donacije u proizvodima koje su prikupili djelatnici kluba, članovi uprave i sponzori pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

U srijedu će sa stadiona Maksimir prema Slavoniji krenuti i Dinamov autobus s donacijama, a ukoliko želite i vi dati svoj prilog u vidu higijenskih proizvoda, vode ili konzerviranih prehrambenih proizvoda možete ih ostaviti u utorak, 20. svibnja tijekom dana na ulazu na parking kod zapadne tribine (kod portira).

Svima hvala od srca!", stoji obavijest na stranici kluba.

Humanitarna Rijeka prikuplja za obnovu učionice i knjižnice u Osnovnoj školi Pećine i za stradale u Slavoniji

Rijeka je organizirala humanitarnu utakmicu između Rijeke i Rijeka "All Star". Susret je na rasporedu u 18:30 sati, a uoči utakmice prikupljat će se materijalne potrepštine koji mogu pomoći stradalima u Slavoniji.

"Na ulazima 4 i 5 ispod centralne tribine oformiti će štand na kojem će se prikupljati odjeća, obuća, voda, hrana, lijekovi i higijenske potrepštine. Donacije će biti moguće prikupljati i u financijskom obliku putem organiziranih uplatnica, te se mole posjetitelji današnje utakmice da na bilo koji način pomognu ljudima iz poplavljenih područja Slavonije.

HNK Rijeka je također u procesu prikupljanja sredstava koja će biti pridružena sredstvima sakupljenih od strane građana.  Podsjećamo da i sama utakmica, kao središnji dio  "Dana riječkog nogometa i humanosti", ima humanitarnu notu. Sve pod motom 'Vratimo prstima radost čitanja' a s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu učionice i knjižnice slijepe i slabovidne djece u sklopu Osnovne škole Pećine. Cijena ulaznica za utakmicu iznosi 30 kn a zapadna blagajna otvorena je od 14 sati."

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više