Hajduk čeka kaznu zbog skandiranja ustašama, bakljada ih koštala još 15 tisuća kuna

Foto: Hina

HAJDUK je dobio novu kaznu zbog pirotehnike na prvenstvenoj utakmici. Krešimir Vlajčević Splićane je kaznio sa 15 tisuća kuna na utakmici s Istrom prije dva tjedna, a tek će im poslati kaznu za ustaške pozdrave na utakmici s Osijekom proteklog vikenda.

"Po prijavi delegata utakmice 17. kola Hajduk-Osijek, Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević pokrenuo je postupak protiv HNK Hajduk kao organizatora utakmice zbog neprimjerenog skandiranja gledatelja u 26. i 29. minuti (“za dom spremni” i “ajmo ustaše”) iniciranog od strane navijačke skupine Torcida te bakljade napravljene od strane istih gledatelja u 60. minuti utakmice. Klubu je ostavljen rok od 3 dana za očitovanjem po navedenim događajima.

Nakon provedenog disciplinskog postupka, Disciplinski sudac donio je odluku o kažnjavanju HNK Hajduk novčanom kaznom u iznosu 15.000 kuna zbog upotrebe pirotehnike od strane navijačke skupine Torcida u više navrata na utakmici 16. kola Hajduk-Istra 1961 (recidiv u tekućem prvenstvu)", stoji u priopćenju HNS-a.

Pročitajte više