Hajduk slavi pojačanje koje će biti spremno u rujnu, a Ukrajinci se ne prestaju čuditi: Milevski je pronašao klub!?

Foto: Hajduk.hr

TAMOŠNJI mediji i dalje se ne prestaju čuditi vijesti kako je zločesti dečko ukrajinskog nogometa potpisao za splitski Hajduk. "Vjerovali ili ne, Artem je pronašao novi klub nakon sedam mjeseci potrage", piše Xsport.ua, čudeći se potezu Uprave Bijelih.

> Na Poljud stigao veliki talent, ali i veliki "bećar" : Artem Milevskiy novi je igrač Hajduka

Prisjetimo se, 29-godišnji Milevski je zbog alkohola i problema s autoritetom protjeran iz svakog kluba s kojim je imao profesionalni ugovor, od Dinamo Kieva, Gaziantepspora do kazahstanskog Aktobea.

Prije desetak dana, negdje sredinom srpnja, Milevski je proveo 48 sati na probi u grčkom prvoligašu Pao Gianniniju. Naposljetku Ukrajinac ipak nije zadovoljio ukuse struke 11-oplasirane ekipe Superlige.

Prema podacima s Transfermarkta, posljednji put Artem Milevski odigrao je svih 90 minuta u jednom ligaškom susretu 18. kolovoza 2012. godine. U zadnjih dvije godine upisao je ukupno 18 utakmica, odnosno 768 minuta, 40-tak po susretu.

Kako doznajemo iz krugova bliskih igraču, Ukrajinac će sljedećih mjesec dana dati sve od sebe na treninzima i očekuje kako bi u momčadi Hajduka mogao debitirati negdje krajem kolovoza, kada je na rasporedu derbi s zagrebačkim Dinamom.

Čak i ako ostavimo po strani cjelokupnu priču o ovom nekad sjajnom golgeteru, ostaje činjenica kako velika većina Hajdukovih "pojačanja" nikad nije spremna prije početka devetog mjeseca, kada Bijeli već ispadnu iz Europe, a za Dinamom zaostaju desetak bodova.

Pročitajte više