Hanžeković u EPH vratio Bobana, koji je opet predsjednik uprave Sportskih novosti

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZVONIMIR BOBAN od veljače je opet predsjednik Uprave Sportskih novosti. Slavni kapetan Dinama i reprezentacije Hrvatske već je bio na toj funkciji od 2006. do 2009. godine.

Boban se u fotelju jedne od perjanica EPH vraća nakon što je ta medijska grupacija promijenila vlasnika, točnije njen osnivač Ninoslav Pavić u predstečajnoj nagodbi izgubio je vlasništvo.

Novi vlasnik, odvjetnik Marijan Hanžeković, postavio je u upravu tvrtke nove ljude, ali se, kako vidimo na Bobanovom primjeru, okrenuo i provjerenim kadrovima iz Pavićeve ere.

Ipak, ovo se čini kao lako čitljiv manevar iskusnog odvjetnika; Hanžeković naime svojim ugledom i stručnošću daje legitimitet Mamićevom Dinamu, odnosno njegovom ustroju i Skupštini, pa je angažmanom Mamiću nesklonog Bobana, dokazao navodnu nepristranost EPH prema Mamiću.

Ali, oni koji "znaju čitati", prateći izdanja te kuće otkako ju je preuzeo Mamićev suradnik Hanžeković, mogli su primjetiti promjene. Ton tekstova koji se tiču gazde Dinama i hrvatskog nogometa, osjetno je "konstruktivniji" nego prije.

Pročitajte više