Hrvatice gaze sve pred sobom: Razbile Slovačku i potvrdile plasman na Euro

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija savladala je u Novigradu Slovačku 26:20, te se kao jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova iz kvalifikacija plasirala na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj.

Izabranice Vladimira Canjuge dominirale su od samog početka utakmice te pobjeda nije bila upitna. Slovakinje su se približile na -3, u 52. minuti utakmice, no Hrvatice su dodale gas i do kraja utakmice gošće su postigle samo jedan pogodak.

"Zadovoljan sam pobjedom i time što smo ostali jedina reprezetacija s maksimalnim učinkom u ovim kvalifikacijama. Slovačka nije protivnik za podcijeniti što se na kraju i vidjelo na rezultatu. Na početku utakmice kad je igrala najbolja postava, naravno bez Mirande i Kike, napravili smo razliku i riješili pitanje pobjednika da bih potom u drugom dijelu dao priliku svima s klupe jer su već počele interne kvalifikacije za London", rekao je Canjuga.

"Rekao sam djevojkama na sastanku uoči utakmice da su London zasad osigurale samo njih 3 ili 4 dok je za sva ostala mjesta otvorena borba. Naravno neke su u malo boljoj poziciji, ali sve će imati dovoljno prigode da pokažu da im je mjesto u Londonu. Imat ćemo duge pripreme i dovoljan broj treninga i ako nas zaobiđu ozljede vjerujem da možemo biti ugodno iznenađenje Olimpijskih igara", zaključio je izbornik.

Ždrijeb skupina EP-a biti će obavljen u srijedu, a natjecanje će se održati u Nizozemskoj od 4. do 16. prosinca ove godine.


Kvalifikacije za EP rukometašica, skupina 6:

Hrvatska - Slovačka 26:20

Redoslijed: 1. Hrvatska, 2. Danska 8, 3. Slovačka 4, Italija 0

Pročitajte više