Hrvatska ima novog Lovrena: "Želim biti poput brata i uspjeti u nogometu"

Foto: UEFA/Screenshot

HRVATSKU U17 reprezentaciju u utorak očekuje okršaj sa Španjolskom za prvo mjesto skupine, nakon što su izabranici Darija Bašića potvrdili prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva. Jedna od zvijezda reprezentacije je nova Dinamova nada Davor Lovren, mlađi brat Liverpoolovog braniča Dejana, koji je zabio gol za pobjedu protiv Austrije i prolaz u drugi krug.

> Hrvatski kadeti protiv Španjolske za prvo mjesto skupine: "Cilj je ostvaren, uživat ćemo u nogometu"

"Bio je to sjajan osjećaj. Dobro smo odigrali, cijela je momčad dala sve od sebe i najvažnije je što smo izborili četvrtfinale. Presretan sam što sam zabio taj gol. Hvala momčadi što mi je pomogla u tome", rekao je Lovren.

Šesnaestogodišnji veznjak je zbog svojih nastupa, ali i poznatog prezimena, dobio i veliki prostor na stranicama UEFA-e koja ga je predstavila kao veliku nadu hrvatskog nogometa.

"Želio bih biti kao on, uspjeti u nogometu", rekao je Davor na usporedbu s bratom Dejanom, koji je iz Dinama ostvario senzacionalni transfer u Lyon, a onda i rekordni prijelaz iz Southamptona u Liverpool prošlog ljeta.

"Dejan mi uvijek daje savjete, govori mi da igram najbolje što mogu i, najvažnije, da igram za momčad. Kaže da ga moram slušati, a ja želim uspjeti u nogometu, biti kao on. Jedini način da to postignem je da naporno radim", dodao je Davor koji je kao nogometne uzore istaknuo Edena Hazarda i Lionela Messija. 


Hrvatsku kadetsku vrstu u utorak od 16 sati čeka okršaj sa Španjolskom za prvo mjesto u skupini, a za poufinale i izravni plasman na SP igrat će protiv Njemačke, Belgije ili Češke.

"U četvrtfinalu se nadamo što boljem protivniku, da bude što bolja utakmica. Rezultat protiv Španjolske nije nam toliko bitan, ali želimo ih pobijediti kako bismo još dobili na samopouzdanju, za potrebe budućih rezultata".

Osvrnuo se i na španjolsku momčad, u kojoj će biti i jedan njegov suigrač iz Dinama, Dani Olmo, koji je od dolaska iz Barcelone prošlog ljeta u HNL-u upisao pet nastupa. 

"Mlad je, ali ja jako dobar igrač. Želim vidjeti kako će Dani igrati jer ga na ovom turniru nisam stigao gledati. Nadam se da ću ostvariti svoj debi za Dinamo poput njega. Radujem se tom danu", zaključio je mlađi brat Lovren.

Pročitajte više