Hrvatska raširila krila: "Ne trebamo se nikoga bojati, na SP idemo po medalju!"

Foto i video: Dario Dalmacija/Index

NOGOMETNO svjetsko prvenstvo najavilo je ljeto, a košarkaško će ga zatvoriti. Razlika je što se ovaj put Hrvatska ima pravo nadati medalji. Jasmin Repeša sinoć je u posljednjem testu pred odlazak u Španjolsku demonstrirao čime raspolaže, a uvjerljiva pobjeda nad Litvom 94:80 veliki je razlog za zadovoljstvo.

> Hrvatska je spremna za SP: Šarić i Bogdanović pregazili Litvu

> Repeša: Bolje nego očekivano, ali prave utakmice nas tek očekuju

> Kobna Arena: Litavski izbornik u šoku, Kalnietis otpao za SP

"Vratit ćemo se s boljim plasmanom nego s Europskog prvenstva u Sloveniji", poručio je najbolji strijelac utakmice Bojan Bogdanović koji je susret završio sa 24 poena.

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, dobro smo se branili, u kontrama postizali lagane koševe. Ukupno gledano, igra i atmosfera u Areni bili su sjajna najava za Svjetsko prvenstvo. Imamo puno samopouzdanja, svi mogu biti zadovoljni ovom predstavom. Nadam se dobroj igri i u Španjolskoj. Znamo da je važno da skupinu završimo na što boljem mjestu zbog lakšeg protivnika u osmini finala. Još kad bi dobili domaćinstvo Eurobasketa, bilo bi odlično. Sad su naši u Savezu na redu da nešto izlobiraju“, dodao je Bogdanović.



Kapetan Roko Ukić upisao je rekordni 164 nastup za reprezentaciju.

"Nadam se da ću ovo potkrijepiti i nekom medaljom pa će to sve skupa imati više smisla," dodao je Roko.

Šarić: Nadam se čipsevima u obliku nas košarkaša

Publiku je na noge dizao Dario Šarić sjajnim potezima i asistencijama, skupio je 16 poena ali i rano u utakmici skupio tri osobne pogreške.

"Ovo je zvijezda vodilja za Svjetsko prvenstvo kako trebamo igrati, ne trebamo se pretjerano nikoga bojati. Ne računam tu Španjolsku, protiv kojih će nam trebati još više trke i manje crnih rupa", rekao je nakon utakmice dodavši:

"Španjolci i Amerikanci su nešto ispred nas ostalih, ali mi se bez problema možemo nositi sa svima. Ova je utakmica pokazala da smo i fizički na odličnoj razini, igrali smo odlično u oba smjera ".

I Šarić je priznao da ga je ponijela atmosfera u Areni:

"Čuo sam huk Smogovaca iz kuta... Nadam se da će košarka doživjeti što i nogomet, da će se prodavati naši dresovi, čipsevi u obliku nas košarkaša, nadam se da slijedi puno bolja budućnost za hrvatsku košarku", dodao je Šarić.

"Najsretniji smo kad 12 igrača donese pobjedu"


Luka Žorić je vodio tešku bitku pod košem s Jonasom Valančiunasom.

"Opet smo pokazali da je atmosfera u momčadi odlična, što je važno uoči velikih natjecanja. Zadovoljan sam svime što smo odigrali, jer smo pokazali da imamo puno igrača koji sami mogu odlučiti utakmicu. No, mi smo najsretniji kad 12 igrača donese pobjedu", zaključio je Žorić.

Osim udarnog tandema, dvoznamenkasti su nakon odlične partije s Litavcima bili i Kruno Simon te Damjan Rudež. Od svih igrača stiže ista poruka.
 
"Svi sanjamo medalju na SP-u, ali ako ostanemo bez nje, neće biti neuspjeh. Svjesni smo da možemo napraviti velike stvari. Sve je moguće, nikad ne znaš na kakavog protivnika možeš naletjeti. Puni smo samopouzdanja, mislim da je naše vrijeme došlo i nadam se da ćemo se vratiti kući s osmjehom kao i prošle godine", rekao je Rudež.
 

Pročitajte više