Hrvatska stigla u Oslo, Norvežani likuju - "spasila nas je svastika, sada moramo napasti"

Foto: Hina

HRVATSKA reprezentacija sretno je sletjela u Oslo, gdje je u nedjelju očekuje dvoboj protiv Norveške u sklopu 8. kola kvalifikacija za Euro 2016. Momčad Nike Kovača odradit će večernji trening, a dok se Modrić i ekipa pripremaju za najvažniju utakmicu u ovim kvalifikacijama Norvežani se zahvaljuju autorima svastike koja je isplivala na Poljudu.

"Norveški san o plasmanu na Euro spasila je afera svastika", piše NRK.no.

"Sada moramo napasti"

Ono što Norvežane veseli jest kazna UEFA-e koja je Hrvatskoj oduzela jedan bod zbog incidenta koji se dogodio na kvalifikacijskoj utakmici s Italijom. U prilog im ide i remi Hrvatske kod Azerbajdžana te pobjeda njihove reprezentacije na gostovanju kod Bugarske (1:0).

"Ukoliko kazna bude potvrđena, Norveška bi pobjedom nad Hrvatskom skočila na drugo mjesto", stoji dalje u tekstu.

"Imamo dobre šanse da grupu završimo na trećem mjestu, a nismo daleko ni od drugog i prvog mjesta. Sada moramo napasti, imamo priliku!", poručio je branič Vegard Forren, koji je protiv Bugara zabio prvi gol u dresu reprezentacije.

Skjelbred: Pritisak na Hrvatima

Kapetan Per Ciljan Skjelbred upozorava kako bi Hrvatska mogla biti željna osvete.

"Čeka nas žestoka borba. Hrvatska ima dobru momčad, siguran sam da će biti silno motivirani zbog onoga što im se dogodilo na utakmici protiv Azerbajdžana, ali isto tako vjerujem da će biti pod pritiskom", zaključio je Skjelbred.

Pročitajte više