Hrvatski futsal na pragu povijesti - Stanković: Malo smo nervozni, sve se može okrenuti u dvije minute

Foto: HNS

HRVATSKA futsal reprezentacija od 20 sati igra uzvratnu utakmicu protiv Slovačke u doigravanju za Europsko prvenstvo. Momčad Mate Stankovića u prvoj je utakmici prošlog tjedna u Bratislavi slavila sa 3:1 i stigla na korak do povijesnog drugog uzastupnog nastupa na Euru. Podsjetimo, Hrvatska je na EP-u u Zagrebu prije dvije godine osvojila četvrto mjesto.

Uzvrat se igra na domaćem terenu našeg izbornika, u Dubrovniku, gdje su futsal reprezentativci odradili i dio priprema. Očekuje se i velika potpora domaćih navijača.

"Malo smo svi nervozni jer smo pred vratima situacije koju dugo nismo imali. Zadnje smo Europsko prvenstvo izborili prije 12 godina", prošli smo se puta kvalificirali kao domaćini i svjesni smo važnosti trenutka", izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Mato Stanković.

"Slovaci nipošto nisu slaba momčad, mi smo u Bratislavi odigrali na maksimalnoj razini, a oni nisu. Ništa još nije gotovo. Svi im igrači igraju u Slov-Maticu, koji igra među 16 najboljih u Europi, pa njihov izbornik ima reprezentaciju na okupu cijele godine. Ljudi misle da je to pila naopako, ali rezultat 3:1 u futsalu može se okrenuti u dvije minute! U Dubrovniku će krenuti na sve ili ništa, sve je još moguće", dodao je.

Stanković s kadrom Hrvatske nema problema: "Svi su spremni. Nema ozljeda, nema problema i jedva čekamo da počne utakmica", zaključio je.

Utakmica u Gospinom polju počinje u 20 sati.

Pročitajte više