Hrvatski mininogometaši saznali protivnike na Europskom prvenstvu

Foto: Mininogometni savez

HRVATSKA mininogometna reprezentacija, koja je lani osvojila drugo mjesto na miniEURU u Grčkoj, saznala je svoje protivnike na europskom prvenstvu koje će se od 26. - 30. studenog održati u Herceg Novom u Crnoj Gori. Naša reprezentacija nalazit će se u skupini "A", a uz naše najbolje mininogometaše skupinu sačinjavaju Kazahstan, Italija i Irska.

Treba napomenuti kako je Hrvatska bila jedan od šest nositelja te se nije mogla naći u grupi s najboljim europskim reprezentacijama, što bi našim predstavnicima svakako trebalo olakšati put prema osmini finala.

Hrvatski mininogometni savez ovaj MiniEURO je shvatio jako ozbiljno pa je uz izbornika Danijela Kneževića odlučeno da se pojača stručni stožer reprezentacije. Tako će naši reprezentativci imati i kondicijskog trenera, a radi se o cijenjenom stručnjaku Kristijanu Popovskom.

Naši reprezentativci već su prošli nekoliko selekcijskih okupljanja putem kojih je izbornik Danijel Knežević dobio 14 najboljih. Sam izbornik je izjavio kako je idealan broj kandidata za odlazak u Crnu Goru 12, ali kako se nada da će Savez biti u mogućnosti povesti svih 14 igrača. Ipak, kako je mininogomet isključivo amaterski sport tako treba uzeti u obzir da postoji mogućnost i da neki kandidat otpadne zbog poslovnih obveza.



Sva testiranja i treninzi do odlaska u Crnu Goru održavat će se na NC Maksimir u Zagrebu, a stručni stožer reprezentacije se nada kako će Savez uspjeti organizirati i prijateljsku utakmicu s nekom od reprezentacija uoči odlaska na MiniEURO.

Za kraj smo saznali i 14 igrača koji kandidiraju za odlazak na prvenstvo Europe u Herceg Novi:

Marko Habazin / golman
Marko Mihaljević /golman
Tvrtko Močibob / kapetan
Dario Kleščić
Saša Kranjčec
Zoran Lukavečki
Ive Bura
Filip Rihtar
Ivan Rančić
Božidar Karamatić
Nikola Stojanović
Marko Tomić
Dominik Išaretović
Tomislav Borošak

Pročitajte više