I Villarreal i Malaga moraju juriti pobjedu: Igrajte na ´oba daju gol´

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Susret dviju ekipa s totalno različitom atmosferom, jer dok se Malaga bori za poziciju koja vodi u LP slijedeće sezone, Villareal i dalje strepi nad ostankom u ligi, bez obzira što imaju četiri boda više od mjesta koje vodi u drugu ligu.

Iako se prije sezone očekivalo da bi Malaga mogla napraviti 'nereda' u ligi, teško je bilo prognozirati baš ovako dobru sezonu, jer oni nikada nisu bili plasirano ovako visoko. Ipak, dolaskom arapskog novca u klub, stigao je i dobar trener u vidu Pellegrinia (uspješno vodio Villareal, i nešto manje uspješno Galacticose), koji je prvo klub spasio od ispadanja prošle sezone, da bi ove godine napravili boom. Pellegrini se riješio jako puno igrača na kraju sezone, ali je zato i dovedeno jako puno novih, ali i kvalitetnijih, pojedinaca, pa su tako ugovore potpisali van Nisterlooy, Mathijsen, Kameni, Joaquin, Carzorla, Buonanotte, Toulalan, Monreal, itd. Sve su to pojedinci koji su digli klub na višu razinu, a treba reći kako su i par mjeseci prije dovedeni iskusni i grači u vidu Demichelisa, Baptiste i Maresce. Kada se to sve 'zbroji' dobijemo vrlo kvalitetnu ekipu, koja će sigurno dovoditi još pojačanja, pogotovo ako se kvalificiraju za LP.

Villareal je pak čista suprotnost Malagi. Momčad koja je ove sezone igrala ligu prvaka, koja je zadnjih sezona redovito bila crna mačka favoritima, bori se za ostanak u ligaškoj eliti. Ovako loše plasirani nisu bili od sezone 2002/2003 kada su zauzeli 15. mjesto u Primeri. Financijski nisu bili u mogučnosti parirati najvećima na tržištu, ali isto tako ih jei igra na tri fronte u početku sezone stajala lošeg plasmana, te sada treba spasiti što se spasiti da, jer bi bila (pre)velika tragedija da ovakav klub ispadne iz Primere. Na početku sezone prodan je Cazorla, baš u Malagu, a on je bio ponajbolji igrač ove ekipe. Od stožernih igrača, otišao je i lijevi bek Capdevila u Benficu. Dovedeni su (između ostalih) de Guzman (Mallorca), Camunas (Osasuna), te Zapata (Udinese). Uz Nilmara, Rossia i Rubena u napadu, pa Sennu, Cania i B. Valeru u veznom redu, to izgleda kao više no solidna momčad. Treba reći niti da obrana nije loša, jer Zapata, Gonzalo, Mussachio, Oriol i ekipa , skupa sa Lopezom na golu, trebali su tvoriti črvsti bedem. Problem je bio i u ozlijedama ključnih igrača (Nilmar, Rossi), te što nemaju dovoljnu širinu kadra.

Villareal ulazi u ovu utakmicu nakon samo jedne pobjede u zadnjih devet susreta. Zadnji put su na svom travnjaku slavili jos 12.2. protiv Granade sa 3-1. Malaga pak ima tek dva poraza poraz u zadnjih devet susreta (Betis 0-2, Athletic 0-3 u Bilbao), uz jedan nerješeni ishod (Real u Madridu 1-1), te šest pobjeda. Očito je koja je ekipa u boljoj formi.

BetPlace.net preporučuje:

Iako će obje ekipe ući u utakmicu sa samo jednim napadačem, tražiti će put ka pobjedi koja bi ih približila Ligi Prvaka (Malaga), odnosno ostanku u ligi (Villareal). S obzirom na važnost utakmice, te na činjenicu da su i u prvom susretu ove sezone odigrali 1-1, oba daju gol se čini kao vrlo dobra opcija. Na zadnje tri međusobne utakmice vidjeli smo kako obje ekipe zabijaju, pa bi to trebalo očekivati i danas kada i jedne i druge zanima samo pobjeda.

Pročitajte više