ITF odgovorio Čiliću: Nećemo se ispričati!

Foto: Hina
Video: Dario Dalmacija/Index

MARIN ČILIĆ neće dobiti ispriku od Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog neugodnosti koje mu je prouzročila devetomjesečnom suspenzijom zbog, kako se ispostavilo, pogrešne optužbe za doping.

> Ivanišević: Marinu su htjeli uništiti karijeru!

> Pogledajte što nam je otkrio Marin Čilić: "Htjeli su mu uništiti karijeru, a nisu se ni ispričali"

> Đoković traži pravdu: Čilić je izgubio pet mjeseci života! Tko je odgovoran?

> Čilića podržao i Nadal: "Osjećao sam se kao malo dijete koje igra prvi meč u životu"

"Neće biti poduzeti nikakvi dodatni koraci nakon odluke Sportskog arbitražnog suda (CAS). Neovisno antidopinško tijelo Međunarodnog teniskog saveza (IADT) i CAS su utvrdili da je Čilić kriv za kršenje antidopinških pravila i ITF nema više što reći o tome", odgovorio je ITF.

Naime, Međunarodna teniska federacija je, nakon Čilićevog povlačenja u drugom kolu Wimbledona, objavila da je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak niketamid. Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni.

ITF je Čilića kaznio sa devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe Arbitražni sud za sport (CAS) u Lauseanni tu kaznu smanjio na četiri mjeseca, a naš je tenisač na konferenciji za novinare prošli tjedan u Zagrebu neće tužiti ITF nego da do njih samo očekuje javnu ispriku.

Evo Čilićeve ispovijesti!

Pročitajte više