Ibrahimović o "patuljku koji mu je upropastio san u Barceloni": Messi je najbolji na svijetu, zaslužio je sve nagrade

Foto: AFP

"MESSI ima četiri Zlatne lopte, a ja nijednu, ali za razliku od njega, ne moram se popeti na stolicu kako bi mogao kupiti čokoladicu na automatu", izjavio je Ibrahimović nakon što je  1.69 metara "visoki" Argentinac nedavno četvrtu godinu zaredom proglašen najboljim na svijetu.

Godinu dana ranije, u autobiografiji otkrio je zašto nije uspio u Barceloni, koja je za njega 2009. Interu dala 45 milijuna eura i Samuela Eto'oa. Ni manje ni više, nego zbog Messija!

"U prvih sedam utakmica u Primeri, zabio sam sedam golova. Hodao sam po oblacima i uživao u ostvarenju dječačkog sna, kada mi je Messi sve pokvario: Došao je Guardioli i tražio da ga se s krila prebaci na moju poziciju u sredini i Pep ga je poslušao; s taktike 4-3-3, prešao je na  4-5-1. Žrtvovao me kako bi udovoljio svom 'školarcu' Messiju i ja više nisam imao slobodu u igri, nužnu da zabijam."

Međutim, prijateljsku utakmicu koju sutra u švedskoj Solni igraju Švedska i Argentina, Zlatanu je prilika da pruži ruku onome kojeg je tako rado verbalno šibao posljednjih godina:

"Leo je fantastičan igrač. Individualno je vjerojatno najbolji na svijetu i zato uzima sve moguće individualne nagrade."

Pročitajte više