Igor Tudor: Igramo dobro u gostima? Naravno kad nam od ljeta ne daju igrati na Poljudu

Foto: Hina

HAJDUK u HNL-u ne zna za poraz još od kolovoza, a posljednji put je izgubio baš od Dinama 3:2 u onoj spektakularnoj utakmici nakon što je ispustio vodstvo od 2:0.
 
Sutra od 15 sati Dinamo će ugostiti Splićane, a derbi će početi na Maksimiru u 15 sati.
Hajduk već deset utakmica ne zna za poraz, a trener Tudor vjeruje da će se taj niz nastaviti i nakon gostovanja u Zagrebu.
 
''Nastojat ćemo taj niz nastaviti. Zadovoljni smo tim nizom, ali svaka utakmica je za sebe. Vratili su nam se ozlijeđeni, no oni su imali dužu pauzu pa ne možemo očekivati da su u top formi. Trebat ce im par utakmica da uđu u pravi ritam'', odmah na početku presice na Poljudu uoči puta u Zagreb.
 
U posljednje vrijeme Dinamo je u lošoj formi, u krizi je i igre, ali i rezultata, pa mnogi navijači Hajduka smatraju da je ovo idealna prilika da Bijeli uzvrate Modrima za poraz u Splitu. Ipak, s tim se ne slaže Tudor:
 
''U derbiju, ili važnim utakmicama kakve su ove, forma je manje važna. Motivacija i njima i nama je velika, iako to možda s njihove strane ne bi trebalo biti jer su u zadnjih 10 godina superiorni. Ali Hajduk je veliko ime, oni uđu jače i snažnije protiv nas nego protiv drugih protivnika''.
 
Šest utakmica, pet poraza i samo jedan remi – to je učinak Igora Tudora u izravnim duelima protiv Zorana Mamića. Opterećuje li ga to?
 
 ''Na ljestvici od jedan do 100 to me opterećuje nula, ne zanima me statistika, Zanima me da momčad igra kao što je igrala zadnji derbi. Je li na drugoj strani trener Mamić, Ivković, Capello, Mourinho, to me ne zanima'' rekao je Tudor i dodao je da samo želi da njegova momčad odigra na istom nivou kao na onoj utakmici u kolovozu.
 
''Potpisujem i potpisao bih za cijeli život da moja momčad igra kao tada. A to bi značilo da od 10 utakmica dobijemo sedam, dvije bi bile neriješeno i jednom bi izgubili. Ono što se izgubilo događa se jednom od 10 utakmica. Ljude zanima samo rezultat, ali ja kao trener to ne mogu gledati na takav način'', rekao je Tudor  i odbio je komentirati priče o mogućim incidentima rekavši da se tome daje prevelika pažnja.
 

Hajduk ove sezone igra jako dobro u gostima, a Tudor ima zanimljivu teoriju zbog čega je to tako:
''Na Poljudu nismo igrali od ljeta, od Dinama. To je nezapamćeno u prvenstvima. Očito Hajduk treba igrati stalno u gostima. Kad se rade analize, to nikoga ne zanima, ali to nije tako. U mojoj kalkulaciji to je bitno. A kod nas je dosta često pamćenje vrlo kratko, odnosno dugo onoliko koliko hoćeš da je dugo'', rekao je trener Bijelih te je zaključio:
 
''Dinamo je apsolutni favorit, sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje. Oni 10 godina igraju svoju ligu, a o njihovim milijunima da i ne pričam. Sad će im se možda Rijeka približiti jer ulaže novac, a mi imamo svoju priču i svoj put. Mi se borimo sa svojim problemima, a stalno se priča o derbiju jer je Hajduk veliki klub i to tako treba biti.''
 

Pročitajte više