Igračima odgovara Lihtenštajn: "Ovo je prilika za dizanje samopouzdanja pred Srbiju"

Foto: Ronald Goršić / Cropix

HRVATSKA nogometna reprezentacija večeras će u Vaduzu od 20:15 s Lihtenštajnom igrati posljednju pripremnu utakmicu uoči nastavka kvalifikacija.

> Tko su igrači na kojima će Mandžukić i društvo iskaliti bijes zbog poraza od Škotske?

> Štimac poveo reprezentativce u još jednu šetnju za oproštaj od Austrije

> Izbornik Lihtenštajna: Protiv Hrvatske želimo podići samopouzdanje!

> Štimac: Već znam sastav za Srbiju!

"Bit će to susret za stjecanje samopouzdanja naših strijelaca", poručio je izbornik Igor Štimac prije susreta sa Srbijom 6. rujna na beogradskoj Marakani...

Izbornikovo mišljenje dijeli i Ognjen Vukojević.

"Dobro je da se još više zbližimo, da se uigramo. Brzo nam slijedi Srbija i ovo je jako dobra prilka da realizaciju i napadački dio igre dotjeramo i popravimo. Sigurno će nam ova utakmica jako dobro doći za uigravanje uoči kvalifikacija sa Srbijom", kaže Vukojević.

Bolje Lihtenštajn nego Francuska

"Vibra s kim god igramo u reprezentaciji je uvijek dobra. Atmosfera ja kao i uvijek pozitivna i dobra. Veselimo se što smo se opet vidjeli, svako okupljanje je zadovoljstvo, svaki trening je zadovoljstvo. Nadam se da će nam današnji rezultat podići samopouzdanje i da ćemo uzeti zamah za Srbiju", ističe Vukojević.

Od reprezentacija u našoj skupini za odlazak na SP u Brazil večeras svoje prijateljske susrete igraju Srbija koja u Barceloni dočekuje Kolumbiju. Taj susret će pratiti Alen Bokšić, pomoćnik Igora Štimca. Belgija će također imati ozbiljnu provjeru. Oni su odabrali Francusku. Vukojević smatra da je protivnik poput Lihtenštajna u ovom trenutku bolji izbor.

"Mi smo izabrali lakšeg protivnika, ja mislim da je to bolje za dizanje samopouzdanja i nadam se samo da neće biti nekih ozljeda", naglasio je Vukojević, koji nema baš dobar status u Dynamu iz Kijeva, ponekad ga nema ni na klupi za rezerve.

"Povratak u Dinamo? Bez klupskih tema, molim."

Njegov navodni prelazak u zagrebački Dinamo podigao je puno prašine u našim medijima - pa nas je Vukojević zamolio na početku razgovora...

"Samo bez klupskih tema, ako može!?".

U nastavku razgovora, Ogi je sam dao naslutiti da će se nešto ipak promijeniti u njegovom sadašnjem klubu.

"Ja sam prošao pripreme, prvenstvo je tek počelo u Ukrajini, a najbitnije mi je da sam spreman i zdrav. Sezona tek počinje, slijedi hvatanje forme i igre. Nadam se da ću vrlo brzo riješiti klupski status i da ću imati i veći broj utakmica", zaključio je Vukojević.

Pročitajte više