Indexu potvrđeno: Špaco uz Vukasa, Hajduk nije mogao čekati Reju

Foto: Hina, Hajduk.hr 

EDOARDO REJA tražio je novi-time out, a Hajduk ga više ne može čekati. U klubu su za Index potvrdili da se 70-godišnji Talijan neće vratiti u Split. Vraća se zato, po četvrti put, legendarni Špaco Poklepović koji će na klupi biti mentor Hariju Vukasu. Hajduk je u četvrtak oko podnevna i službeno potvrdo da Poklepović preuzima momčad kao prvi trener, kojem će Vukas do ljeta asistirati. 

Da Reja otpada iz kombinacija doznali smo sinoć, nakon potopa Hajduka na Kantridi u zaostalom derbiju. Marin Brbić ručao je s Rejom uoči te utakmice, na stol stavio sve što je imao, no u prvi su plan iskrsnule - druge ponude. Marko Naletilić, iskusni menadžer koji je vodio pregovore, rekao nam je da su u Hajduku napravili sve, ali više nisu imali vremena.

"Hajduk je odustao od posla, no razlog nisu financijski uvjeti koje smo usuglasili, ni kako neki kažu, loš Hajduk. Reja nije samo jučer na Kantridi gledao Bijele, pratio je već neko vrijeme. Jasno mu je da je momčad slabija od one koju je vodio prije četiri godine. Isključivi je razlog taj što Hajduk nije mogao čekati do ponedjeljka, i tu ih potpuno razumijem", kazao je Naletilić za Index. 

Hajduk se u delikatnom momentu okrenuo domaćim imenima koja su svakako povoljnija opcija, barem do ljeta. Prvi među jednakima je Špaco Poklepović.

Špaco je Hajdukova legenda, vjerni klupski vojnik, koji mu se tri puta vraćao. U posljednjoj epizodi 2010. godine klubu je donio Kup, domaći naslov nakon petogodišnje suše. Potom je nakon 16 godina Hajduk ponovo doživio domaću jesen u skupini Europa lige. Hajduk mu je ipak dao otkaz i ostao mu dužan "koju kunu". Špaco se uvrijedio tek kada je uvidio da članovi Nadzornog odbora tuže vlastiti klub zbog sličnih zaostataka. 

Uskoro opširnije...

Pročitajte više