Istra oštećena, Rijeka iz dvojbenog penala pobijedila u Puli

Foto: Hina

RIJEKA je u 3. kolu HNL-a svladala Istru s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ivan Krstanović, koji je bio precizan s bijele točke u 79. minuti. Rijeka je tako ostala stopostotna u prvenstvu s tri pobjede na kontu, dok je Istra nakon dva remija upisala i prvi poraz u novoj sezoni.

Istra nadigrala Rijeku u prvom poluvremenu

Igor Pamić odlično je pripremio svoju momčad za dvoboj s Rijekom. Trener Istre u potpunosti je zaustavio napadače Ivana Krstanovića i Andreja Kramarića, koji kao da nisu bili prisutni na stadionu Aldo Drosina. Ruku na srce, napadači Matjaža Keka nisu mogli previše ni sudjelovati u igri, jer je vezni red Rijeke - zakazao. Istra je agresivno ušla u utakmicu, a zahvaljujući svom kapetanu Slavku Blagojeviću stvarali su brojne šanse koje domaći napadači nisu znali realizirati.

Već u uvodnim minutama utakmice vidjelo se da će Rijeka imati problema. Husejinović je ostavio dva metra iza sebe pospanog Leovca, ali njegov ubačaj na drugu stativu u mrežu nije pospremio Ivančić.

Blagojević je i dalje hranio svoje suigrače sjajnim dubinskim loptama, ali više od polovicu ubačaja u kazneni prostor očistio je sigurni Ivan Vargić, dok je druga polovica propala zahvaljujući nepreciznosti napadača Istre.

S druge strane, Rijeka je pokušala preko bokova ugroziti Istru. Međutim, oprezni Vučko odlično je vodio discipliniranu obranu Istre, dok je mladi vratar Ivan Brkić upisao nekoliko vrhunskih obrana.

Šimčić propustio dosuditi penal za Istru, ali ne i za Rijeku

U drugom poluvremenu, Rijeka je ubacila u višu brzinu, odnosno Kek je u igru poslao Zorana Kvržića umjesto Sharbinija. Upravo je Kvržić mogao zabiti za vodstvo Rijeke da je u 61. minuti bio malo precizniji. U 65. minuti dogodila se prva sporna situacija na utakmici. Lešković je u svom kaznenom prostoru dirao loptu rukom, ali glavni sudac Zlatko Šimčić iz Koprivnice pustio je da se igra dalje.

I tako dolazimo do druge i odlučujuće situacije na utakmici. Kvržić je primio loptu na rubu kaznenog prostora, a Obšivač je malo uranio pa je već okrenuo leđa, misleći da će Kvržić ubaciti u peterac. Kvržić je ipak pričekao sekundu te je centrirao tek kada je Obšivač bio glavom okrenut prema golu, odnosno nije mogao vidjeti putanju lopte koja ga je nehotice pogodila u ruku. Ipak, za Šimčića nije bilo dileme - penal za Rijeku.

Odgovornost je preuzeo neumoljivi Ivan Krstanović koji je smjestio loptu u donji desni kut Brkićeva gola. Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, osim što su igrači Istre svako malo ulazili u raspravu s glavnim sucem utakmice.

ISTRA 1961 - RIJEKA 0:1

Sastavi:

Istra 1961:Brkić, Obšivač, Blagojević, Woon, Špehar, Pavlović, Huseinbašić, Graf, Heister, Vučko, Ivančić

Rijeka: Vargić, Jajalo, Sharbini, Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Brezovec, Jugović, Kramarić, Krstanović

Pročitajte više