Italija - Francuska: Prandelli testira napad El Shaarawy - Balotelli, Francuzi traže osvetu za finale SP-a 2006.

EUROPA će večeras svjedočiti još jednom velikom okršaju nogometnih divova. Osim dvoboja između Njemačke i Francuske, prijateljsku utakmicu u Parmi odigrat će Italija i Francuska, finalisti Svjetskog prvenstva iz 2006. godine održanog u Njemačkoj.

Francuzima i Talijanima ovo će biti 37 okršaj u povijesti, a Azzuri vodi sa 18 dobivenih utakmica. Francuzi su u međusobnim ogledima slavili osam puta, dok je 10 utakmica završilo bez pobjednika. Međutim, francuski i talijanski izbornik ovog puta neće ganjati rezultat već će se utakmicu iskoristiti kako bi pronašli igrače na koje mogu računati u kvalifikacijama za odlazak na SP 2014.

"Moramo isprobati mlade dečke. Moramo vidjeti hoće li se boriti za Italiju", rekao je u najavi dvoboja Cesare Prandelli.

"Bit će ovo uzbudljiva utakmica", nadodao je Talijan, koji će prema pisanju Gazzette Dello Sport na Francuze poslati "napad budućnosti" napadača Milana El Shaarawyja i "zločestog dečka" Marija Balotellija.

Deschamps: Rezultat je itekako bitan!

S druge strane, Didier Deschamps poručio je kako se nada da će njegova momčad ostvariti pobjedu protiv velikih rivala.

"Ovo je veliki dvoboj za nas. Pred nama je jedna od najboljih reprezentacija svijeta i nadam se da će moji igrači pokazati dati sve od sebe", rekao je Deschamps.

"Ovo su utakmice kao one protiv Njemačke, Engleske ili Brazila. Ovo je prijateljska utakmica, ali rezultat je itekako bitan", naglasio je Francuz.

Susret je na rasporedu od 20:50 sati.

Pročitajte više