Jeličić: Uz dužno poštovanje svim velikanima, ali Messi je najbolji nogometaš

Foto: Hina

SVIJET ne prestaje veličati Lionela Messija. Čudesni Argentinac u prvoj je utakmici polufinala Lige prvaka u samo nekoliko maestralnih poteza srušio njemačkog giganta Bayerna i tako svoju momčad doveo korak do same završnice ovog elitnog natjecanja. Čarolija koju izvodi na terenu ostavlja bez daha i najveće nogometne zaljubljenike i stručnjake, a jedan od njih je i bivši hrvatski reprezentativac Joško Jeličić.

"On je najbolji nogometaš kojeg sam ikada gledao. Čovjek na tako visokom nivo igra u polufinalu Lige prvaka i godinama radi razliku", poručuje Jeličić ispričavši se pritom svim ostalim nogometnim velikanima. Iako je vješti Argentinac najveća prevaga Barcelone, činjenica je da stil igre Bayerna savršeno odgovara katalonskom klubu.

"Barcelona voli momčadi koje teže nadigravanju i koje izlaze visoko. Izgledali su ubojito osobito iz kontranapada, a da postignu dva ili tri zgoditka na nepostavljenu obranu protivnika na svom terenu, to nisam dugo vidio", rekao je Jeličić.

Sjajnu partiju u 3:0 pobjedi odigrao je i naš Ivan Rakitić koji je asistirao Messiju kod drugog pogotka. "Hrvatski je reprezentativac vrlo važna karika u taktici trenera Luisa Enriquea", smatra Jeličić.

"Radi jako dobro ono što trener zahtjeva od njega, uvijek je na pravoj poziciji, u fazi obrane vrlo je agresivan, okomitom loptom traži trojac ispred sebe", analizira Jeličić.

"Očekujem da će Barcelona i u Munchenu postići gol ili dva"

Barcelona je u velikoj prednosti rezultatski, ali i zbog Bayernovog lošeg zdravstvenog kartona.

"Ne vjerujem da će se Barcelona povući jer oni tako ne znaju igrati, a Bayern s druge strane mora pokazati i preuzeti rizik. Tako da će ostati dovoljno prostora naprijed za trojac odnosno strojeve za postizanje zgoditaka. Očekujem da će Barcelona i u Munchenu postići gol ili dva", poručuje Jeličić.Očekivanja su mu velika i od Reala kojeg je na koljena bacio Juventus. Španjolce čeka težak posao nadoknaditi rezultat od 2:1.

"Kada se pogleda svih 90 minuta apsolutno je zaslužna pobjeda Juventusa. Odigrali su jednu jako kvalitetnu utakmicu za razliku od madridskog Reala koji je platio danak izostancima, konkretno Luke Modrića, ali i velikim pogreškama u fazi obrane", mišljenja je Jeličić.Optimistični Jeličić ne krije kako mu je velika želja za finale- El Clasico.

"Vjerujem da je Real bliži, iskreno priželjkujem El Clasico u finalu i da vidimo dva naša reprezentativca te da jedan od njih podigne trofej pobjednika Lige prvaka", zaključuje Jeličić.

Pročitajte više