Još se ne zna četvrti polufinalist: Poljaci tukli Nijemce i donijeli nadu sebi, ali i Dancima

U SRIJEDU se igraju utakmice posljednjeg 5. kola u obje skupine Europskog rukometnog prvenstva kojem je domaćin Srbija. Prije zadnjeg kola su bila poznata tri od četiri polufinalna sudionika. Tamo su se plasirali Hrvatska, Srbija i Španjolska, a nakon ogleda Poljske i Njemačke još se ne zna tko je drugi polufinalist iz skupine I.

Naime, Poljska je pobijedila Njemačku 33:32 i tako je trenutačno Poljska na drugom mjestu, te je pretekla Njemačku koja je ispala iz svih kombinacija, jer čak i ako se zatvori krug od tri reprezentacije s po pet bodova, Nijemci ne mogu u polufinale jer su u drugom krugu poraženi i od Poljaka i od Danaca.

Poljaci ovom pobjedom nisu obavili sav posao. Jer, Danska u nastavku dana igra protiv Švedske i ako upišu pobjedu onda su oni uz Srbiju druga momčad koja putuje u polufinale.

Infarkatna je bila utakmica između Poljaka i Nijemaca. Obrambeno nisu momčadi bile na visini, ali je mnogo pogodaka pojačalo draž i neizvjesnost u svemu. Poljska je većim dijelom ogleda vodila, često i sa nekoliko pogodaka razlike, no na kraju su se prošuljali do pobjede. U svakom slučaju, Poljska se sada nada kiksu danskih rukometaša.

U skupini II, gdje je Hrvatska izborila polufinale, prvi su ogled danas odigrali Francuska i Island. Pobjednika nije bilo, završilo je 29:29.

 

EP u rukometu, 5. kolo:

skupina I:

Poljska - Njemačka 33:32

Danska - Švedska (kasnije)

Srbija - Makedonija (kasnije)

Redoslijed: 1. Srbija 7 (-1), 2. Poljska 5, 3. Njemačka 5, 4. Danska 4 (-1), 5. Makedonija 3 (-1), 6. Švedska 2 (-1).

 

skupina II:

Francuska - Island 29:29

Španjolska - Slovenija (kasnije)

Hrvatska - Mađarska (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 7 (-1), 2. Hrvatska 6 (-1), 3. Slovenija 4 (-1), 4. Island 3, 5. Mađarska 3 (-1), 6. Francuska 3.

Pročitajte više