Junak "Medvjeda": Ne znam hoćemo li vidjeti još ovakvih utakmica

Foto: Cropix

HOKEJAŠI Medveščaka fantastično su otvorili premijernu sezonu u KHL-u. Nošeni fenomenalnom publikom u krcatom Domu sportova, 'Medvjedi' su s čak 7:1 deklasirali ruskog hokejaškog diva moskovski CSKA...

Iako se vrijednost ruske momčadi procjenjuje na 70-ak milijuna eura, na terenu je od prve minute igrao samo Medveščak koji je furiozno otvorio susret. 2:0 bilo je već u prvoj trećini, a već na početku druge 3:0. Rusi su nakon toga smanjili na 3:1, no do kraja je uslijedio potop gostiju, koji su završili sa sedam golova u mreži. Nerješiva enigma za Ruse bio je golman Medveščaka Mark Dekanich.

"Ne znam hoćemo li vidjeti još ovakvih utakmica jer će sve biti prilično izjednačene, ali ovo je odličan početak koji nam daje samopouzdanje uoči nove sezone", rekao je Dekanich.

Kapetan Alan Letang također je bio ushićen.

"Prilično nevjerojatno iskustvo. Kad sam došao prije pet godina igrati EBEL, pričalo se o mogućem nastupu u KHL-u. Sad je napokon tu. Ovo je veliko iskustvo za cijeli grad i hokej u Hrvatskoj. Drago mi je što sam dio toga", poručio je Letang te pokušao usporediti EBEL s KHL-om.

"Teško je usporediti. S godinama je austrijska liga postajala sve bolja. Dolazilo je puno odličnih igrača, no mislim da u KHL-u ima više kvalitete, brzine i snage. Većina ovih dečkiju u KHL-u igrala  je u NHL-u, imali su dobre karijere tamo. To je definitivno druga najbolja liga na svijetu", zaključio je kapetan "Medvjeda".

Pročitajte više