Juveov Conte trener godine u Italiji, ima recept za titule i nagrade: "Igrači moraju pljuvati krv!"

Foto: AFP

ANTONIO CONTE izabran je za najboljeg talijanskog trenera u sezoni 2011/12, u izboru njegovih kolega.

To je očekivani izbor, jer Conte je prošle sezone vodio Juventus do naslova prvaka bez poraza. U osvajanju "Zlatne klupe" nije ga omela ni desetomjesečna suspenzija, koju je dobio u kolovozu, jer nije prijavio saznanja o namještanju dvije utakmice Serie B, u vrijeme dok je bio trener Siene.

"Prvoatupanjska" kazna bila je je 10 mjeseci, ali je u listopadu smanjena na četiri, pa se Conte u prosincu vratio na klupu Juventusa, koji je i ove sezone vodeći, iako je, za razliku od prošle sezone, do sada pretrpio četiri prvenstvena poraza.

Conte je pokazao da velikog trenera ne čine samo uspjesi (osim nabrojanih, nakon prve utakmice osmine finala, praktično je osigurao četvrtfinale Lige prvaka pobjedom kod Celtica 3:0), nego i "vitlanje bičem":

Upravo nakon posljednjeg od spomenutih prvenstvenih poraza, kod Rome 0:1, Conte je za kaznu naredio treningu u 8 ujutro.

"Prije  Rome sam otvoreno pričao s igračima. Rekao sam im da ako netko osjeća umor od Celtica, neka odmah kaže i neće biti nikakvih problema. U subotu se nitko nije žalio na umor. Ako kažeš treneru da si spreman, onda to moraš i dokazati na terenu, moraš pljuvati krv."

Pročitajte više