Kalinić zabio u visokom slavlju Dnjipra, Petrolul s pet golova poslao upozorenje Dinamu

Foto: Hina

SUPARNICI Dinama i Hajduka u posljednjem, 4. pretkolu Europske lige, rumunjski Petrolul iz Ploiestija, odnosno ukrajinski Dnipro u nedjelju su ostvarili visoke pobjede u domaćim prvenstvima, dok je Rijekin suparnik, moldavski Šerif iz Tirasola izgubio na domaćem terenu.

Dnipro je na svom terenu u Dnipropetrovsku svladao Karpate iz Lavova sa 4:0, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić koji je postigao posljednji pogodak u 83. minuti. Prvi gol za Dnipro postigao je Bruno Gama (47), a potom je dva pogotka postigao Šahov (65, 74), koji je i asistirao Kaliniću za četvrti pogodak.

Kalinić je u igru ušao u 77. minuti, dok je Ivan Strinić odigrao čitav susret za Dnipro. Mladen Bartulović je pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za pričuve.

Nakon tri kola Dnipro je vodeći na ljestvici s maksimalnih devet bodova, koliko ima i drugi Šahtar iz Donjecka.

Upozorenje za Modre!

Petrolul je kao gost svladao Politehnicu iz Iasija s 5:1. Nakon što je u posljednjoj minuti prvog poluvremena Politehnica ostala s igračem manje, Petrolul je u nastavku to znalački iskoristio. Prvi gol za Petrolul postigao je Filipe Teixeira (19), a u nastavku su golove postigli Mutu (50), Tamuz (56, 71) i Albin (90+2).

Petrolul je nakon tri kola u Rumunjskoj vodeći s maksimalnih devet bodova.

Šerif pao pred Dacijom

Šerif je u 3. kolu moldavskog prvenstva izgubio na svom terenu od Dacije iz Kišinjeva sa 1:2, a jedini pogodak za Rijekinog suparnika postigao je Metoua (60) koji je tada poravnao na 1:1. Šerif je trenutačno sedmi na ljestvici s četiri boda.

Pročitajte više