Kantrida ostala neosvojiva tvrđava: Rijeka s golom prednosti ide na uzvrat u Budimpeštu!

Foto: Nk Rijeka

RIJEKA je u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige slavila protiv Ferencvarosa s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ivan Krstanović u 85. minuti iz penala.

Rijeka je nastavila svoj čarobni niz nepobjedivosti na svojoj Kantridi, koja je kao i uvijek do sada bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Matjaž Kek najavio je uoči utakmice moćnu mađarsku konjicu, ali očito je samo htio spustiti svoju ekipu na zemlju nakon pobjede nad Dinamom i osvajanja Superkupa, jer su Mađari bili daleko od pravog protivnika koji bi mogao ozbiljnije ugroziti hrvatske viceprvake.

UEFA-ina statistika možda i najbolje prikazuje pravu nemoć Mađara, koji su uputili ravno nula udaraca prema Vargiću. Uostalom, kako bi i ugrozili Rijeku kada su gotovo pa svih 90 minuta proveli u bunkeru ispred svog vrlo raspoloženog vratara Dibusza.

Kramarić neće još dugo ostati u Rijeci

Rijeka je dominirala u prvom poluvremenu, ali Ivan Krstanović nikako nije uspio matirati mađarskog vratara. Napadač Rijeke odlično se nosio sa stoperima Ferencvarosa, pogotovo u skoku, ali Kek je početkom drugog dijela shvatio da njegov najviši igrač ne može sam u napadu, stoga je na teren poslao Andreja Kramarića. I nije pogriješio. Kramarić je svojim solo prodorima izluđivao gostujuće igrače, a trenutak koji je prelomio utakmicu dogodio se u 84. minuti kada je Kramarić u kaznenom prostoru sjajnim potezom izbacio dvojicu čuvara, a prekršajem ga je zaustavio Tomislav Havojić.


Njemački sudac Tobias Stieler bez previše razmišljanja pokazao je na bijelu točku, a Krstanović je napokon uspio svladati Dibusza.

Uzvrat je na rasporedu 24. srpnja u 20:30 sati.

RIJEKA - FERENCVAROS 1:0 (Krstanović '85 - 11m)



Sastavi:

Rijeka: Vargić - Tomečak, Mitrović, Samardžić, Leovac - Moises - Sharbini, Jajalo, Brezovec, Jugović - Krstanović

Ferencvaros: Dibusz - Bošnjak, Pavlović, Mateos, Dilaver - Nalepa, Gyomber, Kukuruzović, Havojić - Somalia, Ugrai

Pročitajte više