Kaos Šibeniku: Policija spriječila nasilni ulaz Torcide u grad, deseci privedenih

Foto: Pixsell / Duško Jarmaz, ŠibenikIN 

NEMA mira među navijačima. Šibenska policija sinoć je oko pola noći na ulazu u Šibenik zaustavila preko 50 pripadnika Torcide koji su se vraćali s utakmice iz Zadra prema Splitu. Desetak policijskih automobila, veliki broj kombija te nekoliko marica blokirali su cestu na ulazu u Njivicama, kako bi spriječili navijače Hajduka da uđu u grad, javili su tijekom noći kolege s portala Šibenik In.

Spriječen je time vjerojatno i novi okršaj Torcide i Funcuta, koji su su se istog dana sreli u poslijepodnevnim satima, dok su navijači Hajduka putovali prema Zadru. Pripadnici Funcuta kod trgovačkog centra Era u Šibeniku dočekali su kolonu Splićana koji su se vozili prema Zadru i kamenovali ih. Policija je doznala tip automobila u kojem su bili navijači Šibenika te su odmah krenuli u potragu. Na Baldekinu je ubrzo uhićeno šest navijača.

Tu nije bio kraj. Splićani su na povratku iz Zadra odlučili ući u Šibenik, iako su bili pod policijskom pratnjom. Nakon utakmice u Zadru, dok je pod policijskom pratnjom kolona putovala prema Splitu, u jednom trenutku 30 automobila zaustavilo se pred ulazom u Šibenik. Pojedinci su izašli iz automobila i krenuli prema policiji. Kolege iz Šibenika javljaju nam da je situacija bila vrlo opasna.Stanovnici okolnih kuća u nevjerici su s prozora pratili filmske scene. Organima reda ubrzo je stiglo pojačanje i kada je omjer snaga između dobro opremljenih policajaca i Torcidaša bio izjednačen, uspjeli su smiriti gomilu te privesti najagresivnije i one navijače koji su pružali otpor. Prema policijskom izvješću, 11 navijača noćni je pohod okončalo s lisicama na rukama.

Policija je očekivala dolazak navijača iz Zadra. Interventna policija pretresla je njihove automobile. Šibenski policajci zatražili su od svojih kolega iz Operativno-komunikacijskog centra iz Splitsko-dalmatinske županije da se pripreme, jer će uskoro iz Šibenika jake snage prepratiti tridesetak automobila prema Splitu. Novinari Šibenik In-a doznali su da je povod za večerašnji nasilni pokušaj Torcide da uđu u Šibenik definitivno bila tučnjava dogodila poslijepodne.

Da situacija bude gora, na terenu su se poslijepodne tukli i igrači Hajduka B i Šibenika, koji su na Šubićevcu igrali susret treće lige. Pogledajte i kako je izgledao taj "cirkus". 

Pročitajte više