Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Žuta podmornica plovi prema nazad u Primeri

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje!

Villarreal je na krilima napadača Uchea konačno omastio brk i to uvjerljivom pobjedom od tri gola razlike. Nervoza se polako uvukla u redove Velazquezove ekipe i ovaj je rezultat došao kao naručen za povratak na scenu. Šest bodova zaostatka za vodećim Elcheom nije nedostižno, tako da današnja utakmica za njih ima samo jedan mogući ishod, a to je pobjeda. "Žuta podmornica" nije ispunila očekivanja, ali s obzirom na prethodne sezone rijetko koja ekipa koja je napustila Primeru je odmah uspjela ostvariti značajne rezultate. Kako vrijeme odmiče Velazquez očekuje puno bolje partije, a jedna od tih bi trebala biti današnja protiv Luga.

U današnjoj utakmici Velazquez od svojih igrača očekuje istu igru kao protiv Murcie i Racinga: "U prethodne dvije utakmice pa čak i drugo poluvrijeme s Numanciom, bilo je upravo onako kako bi trebali izgledati. Lijepo za oko, komotno na travnjaku i s jasnim ciljem. Stvorili smo puno prilika i kada naši napadači uđu u formu nećemo strahovati za rezultat. Utakmica s Racingom nam je donijela upravo ono što nam nedostaje, a to je efikasnost te je iskreno nadam kako smo s tim poglavljem završili.“
Velazquez se u razgovoru s novinarima dotaknuo i protivnika o kojem je kazao sve najbolje: „Lugo je razvio igru sličnu našoj. Igraju bez respekta bilo to na domaćem ili na gostujućem travnjaku oni igraju isto. Vole držati loptu u nogama i kontrolirati utakmicu. Susret s Gironom te sami rezultat ne odražava stvarno stanje te ćemo  morati biti oprezni kako se ne bi doveli u neugodnu situaciju.“  
Odlična vijest za domaćeg strateg je povratak stasitog braniča Melberga. Ipak, sastav nije kompletan jer je ozlijeđen veznjak Bruno Soriano. 

Lugo nije uspio iskoristiti zamah nakon pobjede nad liderom te je s dva vezana poraza došao na samo dva boda iznad opasne zone. Istina, nisu imali lagan raspored i nisu bili nadigrani u tim utakmicama, no na kraju se računa samo rezultat, a tu su ostali kratkih rukava. Gostovanje na El Madrigalu za njih nije ništa posebne te su prema najavama spremni na iznenađenje.
„Pokušat ćemo zaboraviti na ime protivnika, jer ne smijemo dopustiti da to utječe na nas. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu i ako nas sreća bude pomazila možda i na kraju budemo imali razloga za slavlje“, poručio je gostujući strateg Setien.

Treba priznati kako Lugo igra odlično, no takva igra im za sada ne donosi željene rezultate. Napadači se do sada nisu istaknuli iako su imali više nego dovoljno prilika. Setien i dalje traga za igračem koji će mu donijeti prevagu svoji pogodcima, no za sada je ta potraga bezuspješna. Ozljeda napadača Quiroge, koji je prema procijeni trebao zabiti nešto više od 10 golova, još uvijek nije sanirana na pravi način. Argentinac će prema procijeni propustiti cijelu sezonu, tako da će Setien morati pronaći rješenje, ako misli osigurati ostanak. Uz spomenutog napadača i dalje su van stroja Font, Belfortti i Perez, dok se listi izostanaka ovaj tjedan zbog ozlijede pridružio veznjak Galindo.  

Prognoza:

Villarreal – Lugo, tip: 1

Villarreal u posljednje vrijeme igra odlično, a protiv Racinga su uspjeli konačno naplatiti tu dobru igru i golovima. Nedostajalo je u utakmicama s Murciom i Numanciom napadački učinak, koji je i bio pod kritikama, no sada to sve izgleda puno ozbiljnije i ja sam uvjeren kako im se neće ponoviti Murcia. Domaći je travnjak teško osvojiti, ali na njemu još uvijek nisu odigrali pravu utakmicu kojom bi navijači s ogromnim zadovoljstvom  napustili El Madrigal.

Lugo je po meni idealna momčad za takvu utakmicu. Bez podcjenjivanja, oni ove sezone izgledaju dosta dobro, no njihova glavna snaga su utakmice kod kuće. Na strani se nisu naigrali protiv "boljih" ekipa, a uvjeren sam kako neće niti sada. Villarrealu se vratio Melberg, stup obrane i to će donijeti više sigurnosti cijeloj momčadi. Lugo i dalje ima problema s izostancima i kao takav po meni nema što tražiti u ovoj utakmici. Očekujem reprizu utakmice s Racingom i učinkovit domaći napad.

Pročitajte više