Kličkov izazivač u Hrvatskoj pronašao idealnog sparing-partnera

Foto: Fightsite

BUGARSKI boksački profesionalac Kubrat Pulev (20-0) pronašao je u hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću idealnog sparing-partnera za predstojeći dvoboj protiv svjetskog prvaka Vladimira Klička (62-3).

Neporaženi Pulev u Berlinu se priprema za meč koji će se 6. rujna održati u hamburškoj O2 World Areni i u kojem će slavnom ukrajinskom teškašu pokušati oteti svjetske naslove po WBO, IBF i WBA verzijama. U hrvatskom je šampionu Pulevljev stožer prepoznao boksača koji kvalitetom i tjelesnim proporcijama najviše sliči mlađem od braće Kličko.
 

"Prihvatili smo sa zadovoljstvom poziv Pulevljevog promotora Wilfrieda Sauerlanda jer radi se odličnoj prigodi da se Filip točno 12 mjeseci nakon sparinga protiv Davida Hayea i Deontaya Wildera ponovno okuša protiv vrhunskog teškaša", rekao je Hrgovićev trener Leonard Pijetraj prisjetivši se londonskog iskustva iz rujna 2013. godine, kad je teškaš BK Leonardo razbio arkadu poznatom britanskom profesionalcu Hayeu i nadboksao neporaženog Amerikanca Wildera.
 
Osim Filipa Hrgovića, od 26. do 30. kolovoza u Sauerlandovu berlinskom kampu trenirat će i drugi boksački biser iz BK Leonardo, poluteškaš Hrvoje Sep, koji će se okušati protiv odgovarajućih suparnika iz momčadi njemačkog promotora. Naravno, obojica će u Berlinu trenirati pod paskom trenera Pijetraja.

Po povratku iz Njemačke, trojac iz BK Leonardo već 6. rujna putuje u glavni grad Kazahstana Astanu i to zbog obveza u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB). Naime, 9. i 10. rujna Hrgović i Sep nastupit će u revijalnom meču njihovih Astana Arlanasa i aktualnih WSB prvaka Cuba Domadoresa. Hrgovića čeka mlada kubanska nada Yoandy Toirac Ortega, a Sepa dvostruki svjetski prvak Julio Cesar La Cruz Peraza.

Pročitajte više