Klub navijača Hajduka "Bilo srce" stipendirat će navijače

Foto: Screenshot: Hajduk.hr

HUMANITARNI klub navijača Hajduka "Bilo srce" pokrenuo je hvalevrijednu inicijativu stipendiranja navijača Hajduka koju će ostvariti uz pomoć Hajduka, Torcide i udruge "Naš Hajduk".

"Cilj projekta je prikupljanje sredstava i financiranje Hajdukovih navijača, dakle članova lošijeg imovinskog stanja ili bez roditeljske skrbi, te poginulih ili nestalih branitelja Domovinskog rata", rekao nam je voditelj Hajdukovog Odjela za članstvo Jasenko Ljubica.

"Svi detalji će se naći u Pravilniku o stipendiranju, koji ćemo objaviti u narednih šest dana. Pravilnik je gotov, dali smo ga na Sveučilište na jednu stručnu reviziju kako bi sve bilo onako kako treba biti. Nakon što bude objavljen ići će natječaj za kandidate", kazao je Ljubica.

Stipendija će mjesečno iznositi 800 kuna, a prijaviti se mogu studenti iz cijele Hrvatske. Članstvo u klubu nije ključni uvjet za dobivanje stipendije, ali članovi će imati određenu prednost. Za sada su prikupljena sredstva za jednu stipendiju, no sigurno je da će se s vremenom njihov broj povećati, jer ovo je projekt bez kraja.

"To je dugoročan projekt, znači nema kraja. Razvijat će se svake godine. Ove godine se radi o jednoj stipendiji u iznosu od 800 kuna mjesečno, koja će se dodjeljivat na principu izvrsnosti", zaključio je Ljubica.

Uvjeti će biti objavljeni na službenoj stranici hajduk.hr za tjedan dana.

Pročitajte više