Kovačić u derbiju oduševio Beniteza: "Nije ga lako zaustaviti"

Foto: Guliver Image/Getty Images

INTER je u posljednjoj utakmici sedmog kola odigrao 2:2 s Napolijem u susretu u kojem je dva puta gubio.

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za Inter i bio među najboljima na travnjaku. Briljirao je u prvom dijelu kada je kreirao tri prilike za svoju momčad, dok je u istom periodu cijela momčad Napolija napravila samo jednu priliku pred domaćim golom.

Upravo na taj dio utakmice osvrnuo se nakon susreta na Giuseppe Meazzi trener Napolija Rafael Benitez.

"U prvom dijelu nismo uspjeli njihove zvijezde učiniti nevidljivim. Nije lako zaustaviti Matea Kovačića, Hernanesa i Rodriga Palacija. Drugo poluvrijeme je, pak, bilo fantastično."

"Mazzarri će od Kovačića kao od Hamšika napraviti jednog od najboljih veznjaka Serie A"

Kovačić je prema portalu WhoScored treći najbolje ocijenjeni igrač Intera iza strijelca Hernanesa i asistenta Doda, a u Napoliju je samo dvostruki strijelac Jose Callejon bolje ocijenjen.

SBNation piše da Interov vezni red nudi razlog za optimizam navijačima, te naglašava dobru partiju Hernanesa, kao i nekoliko sjajnih proigravanja Kovačića.

Kovačić je imao i pet uspješnih driblinga, jedan više od cijele momčadi Napolija, a britanski novinar David Amoyal vjeruje da će Interov trener Walter Mazzarri od Kovačića napraviti jednog od najboljih veznjaka Serie A kao što je napravio od Mareka Hamšika.

Pročitajte više