Kramarić ostao bez trenera: Nigel Pearson dobio otkaz u Leicesteru

Foto: Screenshot; Youtube

NIGEL PEARSON više nije trener Leicestera, potvrdili su iz engleskog kluba. Pearsonu je ovo bio drugi mandat na klupi Leicestera, koji je trajao četiri godine (2011 - 2015). Prvi put se zadržao svega dvije godine (od 2008. do 2010. godine).

"Uprava je zahvalna Nigelu na svim postignućima koje je ostvario s Leicesterom, ali postalo je jasno kako se njegova vizija i vizija vodstva kluba uvelike razlikuju. Upravo zbog toga, nažalost, rastanak je bio neizbježan", stoji u oproštajnom pismu engleskog kluba.

Pearson je možda i najzaslužniji što je Leicester uopće izbjegao ispadanje u niži rang natjecanja. Naime, njegova je momčad slavila u sedam od posljednjih deset utakmica u prvenstvu.

Vrijeđao navijače, davio igrače...

Sada već bivši trener hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića, međutim, nije bio miroljubive naravi i često su ga pratili skandali. Ovo je samo dio njegova opusa; krajem prošle godine poručio je navijaču Leicestera da "odjebe i crkne", zatim je u veljači davio igrača Cystal Palacea Jamesa McArhtura. U travnju je vrijeđao novinara, a krajem svibnja klub je pokrenuo istragu nakon što se u medijima pojavio video u kojem su trojica igrača Leicestera, a među njima je bio i Pearsonov sin, sudjelovala u orgijama u Bangkoku. Klub im je nakon dva tjedna uručio papire, a ubrzo su otpustili i samog Pearsona.

 

Pročitajte više