Leon Benko treći najbolji strijelac Europe!

Foto: Getty images

UKOLIKO izuzmemo skandinavske i baltičke zemlje, gdje je u tijeku druga polovica nacionalnih prvenstava, sjajni napadač Rijeke Leon Benko, treći je najučinkovitiji napadač Starog Kontinenta. U 17 ovosezonskih utakmica u svim natjecanjima, Benko je zabio čak 13 golova, dodavši i tri asistencije. Sa šest golova u Europa ligi riječki golgeter dijeli drugo mjesto ljestvice strijelaca, dok je u devet prvenstvenih susreta zabio još sedam golova.

Nitko kao Johnatan Soriano

Ispred Benka nalazi se sjajni napadač Metalista iz Harkiva Marko Dević, koji je u 14 susreta ove sezone zabio 15 golova, dok je na prvom mjestu čudesni Španjolac Johnatan Soriano iz Red Bull Salzburga. Soriano je u 17 utakmice upisao 21 gol uz 13 asistencija. Nevjerojatni je to učinak nekadašnjeg talenta Barcelone, koji je početkom prošle godine stigao u Austriju za smiješnih 500 tisuća eura.

Leon van Benko peti strijelac svijeta u 2013. godini

Titulu četvrtog golgetera Europe sa 12 golova trenutno dijele Alfred Finnbogason iz Heerenveena te Marokanac Omar Er Rafik iz luksemburškog Differdange. Peto mjesto s 11 golova pak dijele Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Marco Paixao iz poljskog Slaska. Dodajmo na kraju kako Benko s 23 gola u devet mjeseci 2013. godine dijelu peto mjesto u svijetu. Prvi je Messi, drugi Ronaldo, treći Federico Nieteo iz Quita, četvrti Valskis iz litavske Suduve, dok peto mjesto dijele Soriano i Benko.

Pročitajte više