Liverpool tone, United hara: Evertonov prvi topnik glavom nokautirao protivnika

Foto: AFP

U 17. KOLU Premiershipa odigrano je šest utakmica. Osim prve pobjede QPR-a pod vodstvom Harryja Redknappa i pogotka Mladena Petrića za Fulham, valja izdvojiti i težak poraz Liverpoola na domaćem terenu protiv Aston Ville. U ranije odigranoj utakmici, City je slavio protiv kod Newcastlea, dok je United na Old Traffordu bio bolji od Sunderlanda. Wigan je, pak, poražen na gostovanju kod Norwicha, a Everton je remizirao protiv Stoke Cityja.

Aston Villa osramotila Redse

Redsi su na svom Anfieldu izgubili 3:1 od Aston Ville. Gosti su poveli već u 29. minuti preko Benetekea, da bi isti igrač asistirao Weimannu u 40. minuti za 2:0. Nakon kratkog odmora navijači Liverpoola doživjeli su novi šok. Benteke je prošao cijelu obranu domaćina te je zabio za 3:0. Počasni pogodak za Liverpool postigao je kapetan Gerrard u 87. minuti.

United i dalje bez kiksa



Manchester United došao je protiv Sunderlanda do pete uzastopne pobjede u prvenstvu. Vragovi su slavili 3:1, a pogotke za domaćina postigli su Van Persie, Cleverley i Rooney. Jedini gol za Sunderland zabio je Campbell.

Jelavić bez gola

Norwich je također nastavio svoj niz pobjeda, a ovog puta igrači Chrisa Hughtona slavili su protiv Wigana 2:1. Nikica Jelavić odigrao je 90 minuta u remiju protiv Stokea. Jelavić je mogao zabiti u 9. minuti, ali njegov udarac blokirao je Shawcross. Međutim, Everton je ipak prvi poveo i to u 36. minuti kada je Shawcross zabio autogol. Stoke je ipak uspio izjednačiti i to preko Jonesa u 52. minuti.

Utakmicu pamtimo i po nevjerojatnom ponašanju Evertonovog najboljeg napadača, Belgijca Marouanea Fellainija, koji je u kaznenom prostoru prilikom izvođenja kornera glavom nokautirao Ryana Shawcrossa. Belgijac se doduše izvukao te nije zaradio kaznu, ali odmah nakon utakmice njegov trener David Moyes rekao je kako je Fellainijevo ponašanje za svaku osudu.

Pročitajte više