Ljudožder se nakon 10 utakmica suspenzije vratio kod kluba čijeg je igrača rasistički vrijeđao

Foto: Guliver Image/Getty Images

LUIS SUAREZ vratio se na teren nakon 10 utakmica suspenzije, točnije čak od travnja, kada je na utakmici Liverpoola i Chelseaja ugrizao Branislava Ivanovića.

Mjesto povratka teško da je moglo biti u više neprijateljskom okružju: Na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, u utakmici Liga kupa.

Nijednom igraču Liverpoola nije lako tamo hvatati formu i vraćati se iz zahrđalog stanja, a posebno ne čovjeku koji je zbog rasističkog vrijeđanja Unitedove institucije, Patricea Evre, u listopadu 2011. dobio još jednu rigoroznu kaznu: Osam utakmica suspenzije i 40 tisuća funti.

Suarez je nakon toga još jednom pokazao kakav je tip, kada se odbio rukovati s Evrom, što je samo povećalo mržnju navijača Uniteda prema njemu, ali i donijelo mu kultni status među navijačia Redsa.

Liverpool je sinoć u najjačem sastavu izgubio od kombinirane momčadi Uniteda (De Gea, Smalling i Rooney jedini su bili iz prve postave), a Rodgers, koji je u sezonu krenuo s tri uzastopne pobjede bez prvog strijelca prošle sezone, sada je zaredao s tri utakmice bez pobjede (remi i dva poraza).

Čini se zato da povratak velikog strijelca (33 gola u 40 nastupa prošle sezone), ali sklonog ispadima i incidentima, nije mogao doći u boljem trenutku, tim prije što je napadač koji je ovog ljeta ultimativno tražio odlazak iz trofejnom sušom pogođenog Liverpoola, odigrao sjajnu utakmicu.

Suarez je izluđivao svog čuvara Phila Jonesa, koji je na njemu zaradio žuti karton, u sustavu 3-5-2 pokazao je kako se odlično razumije s kolegom iz špice Danielom Sturridgeom, a brojni gostujući navijači, koji su tribinu njemu u čast ukrasili urugvajskom zastavom, nisu mu prestali skandirati. Jasno, svaki uzvik njegovog imena ili kontakt s loptom, bio je praćen bujicom uvreda i zvižduka domaćih navijača.

Najgore i najglasnije uvrede dobio je u 10. minuti nastavka, kada im je došao najbliže, prvi put izvodeći korner.

To ga nije omelo da sjajno posluži Hendersona, ali je ovaj upropastio izglednu priliku, zatim je nakon kornera pogodio vanjski dio mreže, a najbliže golu bio je 20 minuta prije kraja, u spomenutoj situaciji s Jonesom, kada je iz slobodnjaka kojeg je iuzborio, s preko 20 metara pogodio prečku.

Nakon toga se logično umorio, ali u Manchesteru je definitivno pokazao kako Liverpool, koliko god limitiran bio, s njim i bez njega nikako nije ista momčad.

 

Pročitajte više