Lyon stiskao APOEL, ali zabio samo jedan gol

Francuzi su dominirali, ali su uspjeli zabiti samo jedan pogodak. O ambicijama Ciprana da ugroze protivnički gol najbolje govori podatak da su samo pet puta ušli u kazneni prostor domaćina.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti nakon akcije 20-godišnjeg Alexandrea Lacazettea. Chris je dao loptu za Lacazettea koji tuče nakon solo prodora. Lopta je okrznula Paula Jorgea, prevarila vratara i završila u golu APOEL-a.

Lyon je imao još nekoliko lijepih prilika za gol. Ederson je u 38. minuti zaobišao Chiotisa i tukao na praznu mrežu, ali branič APOEL-a ju je izbio prije nego što je prešla crtu. Nakon toga su prijetili Bastos i Gourcuff, no vratar APOEL-a Chiotis je odlično reagirao.

Jedini su udarac prema golu Ciprani imali pred sam kraj utakmice kada je iz daljine lijevom nogom pucao Gustavo Manduca, no Hugo Lloris spremno je prebacio loptu preko grede. Domaćini su prema golu Ciprana pucali 18 puta. Na poluvremenu je omjer udaraca prema golu iznosio 13:0 što dovoljno govori o utakmici.


Lyon: Lloris, Cris, Kone, Reveillere, Cissokho, Kallstrom, Ederson, Bastos, Lacazette, Gonalons, Lisandro

APOEL: Chiotis, Jorge, Kaka, Poursaitides, Morais, Sousa, Boaventura, Charalambides, Pinto, Ailton, Trickovski

Pročitajte više