Maja Poljak pokorila Europu i svijet, pa otkrila: Razmišljam o mirovini

Screenshot (Youtube)

MAJA POLJAK, nakon što je s turskim Eczacibaşijem osvojila Ligu prvakinja, osvojila je i Svjetsko klupsko prvenstvo. Četiri puta je Maja s raznim klubovima stajala na krovu Europe, a sad je dodala i svjetski naslov.
 
Izabrana je u idealnu postavu turnira i proglašena najboljom srednjom blokericom ovog natjecanja. Maja, 32-godišnja hrvatska odbojkašica, trenutno se nalazi u Hrvatskoj, gdje pokušava zaliječiti sve ozljede koje se vuku godinama.
 
"Jako mi je drago da sam, napokon, zajedno sa svojim suigračicama donijela klubu dva velika trofeja kao što su Liga prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Svi su u klubu prezadovoljni, euforični, a drago mi je da su stigla i ta osobna priznanja za najbolju blokericu na oba turnira", rekla je Poljak za Media servis.
 
"Biti na vrhu Europe u Turskoj je posebna doživljaj. Nastalo je opće ludilo i svi su presretni zbog uspjeha. Pratili su nas navijači i na turnirima, dočekali su nas na aerodromu u velikom broju te organizirali slavlja", impresionirano prepričava Maja.
 

 
U Turskoj se malo toga može mjeriti s nogometom ili košarkom, ali uspjeh odbojkašica Eczacibaşija bio je nešto posebno, pogotovo za stanovnike Istanbula.
 
"Svi su i dalje euforični. Baš mi je lijepo bilo kad sam hodala po tako velikom gradu od 16 milijuna stanovnika, kao što je Istanbul, svi te zaustavljaju, čestitaju i svi i dalje slave veliki uspjeh."
 
Sve ima svoju cijenu pa je tako i naša reprezentativka platila ove medalje silnim ozljedama.
 
"Problemi s leđima i kukom traju već godinama i to su kronične boljke. Sada ću morati jedno vrijeme to liječiti i rehabilitirati tijelo za naredne turnire. Pokušat ću se priključiti što prije reprezentaciji, ali tek sam stigla u Zagreb i još se nisam stigla kozultirati s fizioterapeutima koji me prate. Mislim da će naredni period biti za oporavak i povratak tijela u neko prihvatiljivo stanje da se 'skrpamo' i ovo Europsko prvenstvo pokušamo što bolje odraditi", poručila je Maja.
 
Godine su tu, tijelo daje signale, a Poljak igra sve bolje. Ne štedi protivnice, a ni sebe, ali samosvjesna Maja polako se priprema za odlazak s odbojkaških terena.
 
"Pomalo razmišljam i o mirovini zbog toga jer tijelo kaže da je dosta, ali vidjet ćemo. Nadam se da ću što kvalitetnije iskoristiti ovo ljeto i pridonijeti reprezentaciji kao što sam svaki puta to pokušavala".
 

Pročitajte više