Meksikanci razbili Izrael, ozlijedili golmana i umirovili legendarnog Blanca

Foto: Hina
 
PROTIVNIK Hrvatske u skupini Svjetskog nogometnog prvenstva sinoć je visokom pobjedom nastavio pripreme za Brazil u kojem 23. lipnja igra protiv Hrvatske u Recifeu.

Na Aztec stadionu u Mexico Cityju pred 105 000 gledatelja Meksiko je svladao Izrael sa 3:0 (1:0).

Meksikanci su dominirali cijeli susret i rutinski su ostavili pobjedu. Dva gola je zabio Miguel Layun (43, 61), a među strijelce se upisao i Marco Fabian (85).

Meksički izbornik Miguel Herrera bio je zadovoljan igrom svojih odabranika, ali i zabrinut zbog ozljede glave prvog vratara Jesusa Corone. 'Jedinica' Cruza Azula se u 70. minuti utakmice sudarila sa suigračem Franciscom Rodriguezom, nakon čega je Corona morao napustiti teren.

"Još uvijek nije poznato radi li se o lakšoj ili težoj ozlijedi. Moramo čekati rezultate pregleda," kazao je meksički izbornik.

Utakmica na stadionu Azteca bila je i posljednja za Cuauhtemoca Blanca u dresu 'El Tri'. Legendarni 41-godišnji napadač oprostio se od reprezentacije za koju je upisao 120 nastupa i nastupio na tri svjetska prvenstva. Sa 39 postignutih golova drugi je strijelac u povijesti meksičke reprezentacije, samo je Jared Borgetti zabio više (46). No, Blanco je jedini meksički nogometaš koji postizao golove na tri različita svjetska prvenstva. Navijači su svaki njegov dodir s loptom dočekali s euforijom i premda je bilo predviđeno da ostane na terenu samo prvih 15 minuta, Blanco je igrao do 38. minute kada je zamijenjen.

"Hvala navijačima na ovacijama, bile su to sjajne godine. Bilo je lijepo igrati za reprezentaciju," kazao je Blanco koji još igra za Pueblu. 

Meksiko će do početka SP-a odigrati još tri pripremne utakmice. U subotu će u Arlingtonu u Teksasu igrati protiv Ekvadora, potom će 3. lipnja igrati protiv Bosne i Hercegovine u Chicagu, a 6. lipnja protiv Portugala u Foxboroughu. 

MEKSIKO - IZRAEL 3:0

MEXICO CITY. Stadion Azteca - 105.000 gledatelja; Sudac: Elmer Bonilla (El Salvador)

Strijelci: 1:0 Layun (43), 2-0 Layun (61’), 3-0 Fabián (81).

MEKSIKO: Corona (od 72. Ochoa) - Rodriguez, Salcido, Reyes, Layun (od 72. Pulido) - Fabian, Blanco (od 38. Jimenez), Brizuela (od 58. Ponce) - Guardado, Peralta (od 46. Hernandez), Aguilar.

IZRAEL: Harush - Shpungin, Tal Ben, Gershon, Kayal (od 46. Natcho) - Refaelov (od 63. Benayoun), Yeini (od 81. Buzaglo), Zahavi (od 58. Vermouth) - Sahar (od 46. Ben Basta), Barda, Damar.

Pročitajte više