Metla za Hawkse, Cleveland i LeBron James opet zajedno u finalu!

Screenshot: Youtube 

CLEVELAND CAVALIERSI igrat će u NBA finalu. U četvrtoj utakmici polufinalne serije ispratili su Atlanta Hawkse iz natjecanja pobjedom 118:88 na domaćem terenu. LeBron James vratio je Cleveland u završnicu gdje su prvi put zaigrali 2007. godine, i gdje ih je poveo upravo on, nezaboravnom predstavom protiv Detroita u petoj utakmici, kada je produžecima zabio posljednjih 25 koševa za Cleveland.

Do finala su tada došli nakon dva poraza u polufinalnoj seriji, a ovaj put pomeli su Hawkse 4:0, te u finalu čekaju pobjednika Zapada, Golden State ili Houston (3:1). 

LeBron James ubacio je 23 poena, J.R. Smith 18, a vrijedan učinak ubilježio je i Tristan Thompson sa 16 koševa i 11 skokova. Jeff Teague zabio je 17 poena za Atlantu, Paul Millsap 16. Dogurali su do rekordnih 60 pobjeda u regularnoj sezoni i dohvatili finale konferencije prvi put nakon 1970. No, nisu imali odgovor na Cleveland i LeBrona, koji će igrati svoje peto uzastopno finale, nakon što je dva naslova u četiri godine pokupio s Miamijem. U četiri utakmice protiv Atlante Jamesov prosjek gotovo je na razini triple-doublea: 30.1 koševa, 11 skokova i 9.3 asistencije. 

"Još četiri utakmice i tu smo. Imamo sve što nam treba za naslov", rekao je James nakon utakmice. 

Posebne trenutke u karijeri proživljava i David Blatt koji će Cleveland voditi u finalu u debitantskoj sezoni. Priznao je da se osjeća prilično čudno.

"LeBron se vratio kući. Ja sam, s druge strane, puno žrtvovao da budem ovdje. Otišao sam od kuće, ostavio ljude koje volim i zato moja obitelj snosi ogromne zasluge za sve. No, ljepota je u tome što je vrijedilo! Poseban je ovo moment u karijeri. Dobio sam priliku da radim s grupom sjajnih mladića, fantastičnih igrača, možda i najboljih u povijesti sporta. Uz sjajan menadžment i vjerne navijače, imamo zapravo sve. Ponosan sam", rekao je Blatt. 

Pročitajte više