Metličić otišao u mirovinu, Karabatić mu se poklonio: Barba moj! Bila mi je čast igrati s tobom

Foto: Guliver Images/Getty Images

PETAR METLIČIĆ broji prve sate u mirovini. Legendarni hrvatski rukometaš zaključio je igračku karijeru u 36. godini života, a sudbina je htjela da s njim karijeru završi još jedan legendarni rukometaš, Didier Dinart.

I dok se "Did" oprostio pred svojom publikom, Metličić je karijeru okončao u dresu Montpelliera, daleko od Splita gdje je započeo karijeru i daleko od Metkovića u kojem je od sebe stvorio ime u svijetu rukometa. Ukratko, daleko od hrvatske javnosti. 

Tri puta osvojio Ligu prvaka, olimpijsko i svjetsko zlato...

Bilo kako bilo, Metličić se oprašta nakon 15 godina profesionalnog igranja. U karijeri je nosio dres Brodomerkura, Metkovića, Ademara, Ciudada, Celja i Montpelliera, ali sasvim sigurno najdraži mu je bio onaj reprezentativni u kojem je debitirao davne 2001. godine. Zanimljivo, debitirao je upravo u Francuskoj.

U 176 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, Metličić je uzeo zlato na SP-u 2003. godine, olimpijsko zlato u Ateni 2004. godine, zatim niz srebrnih medalja počevši od one sa SP-u u Tunisu 2005. godine, pa preko europske 2008. sve do posljednje medalje u Hrvatskoj 2009. godine. Te godine Pero je rekao da je umoran i da je vrijeme za mlađe, ali sumnjičava javnost nije "popušila foru" te se kasnije uspostavilo da je alfa i omega hrvatskog rukometa, Zoran Gobac, kumovao toj odluci. Kapetan hrvatske reprezentacije dobio je izgon iz hrvatskog rukometa.


Karabatić: Bila mi je čast!

Katastrofalno ponašanje Hrvatskog rukometnog saveza prema igračima koji su vinuli taj isti savez u visine više nikoga ne čudi. S druge strane, Metličiću je službeni profil na Twitteru zatrpan porukama, a posebno izdvajamo jednu koju mu je napisao Nikola Karabatić.

"Barba moj! Sve najbolje za tvoju zadnju tekmu! Večeras kralj prekida svoju karijeru", napisao je Karabatić, a zatim nadodao: "Čast mi je bilo igrati s tobom". Metličić mu je ubrzo odgovorio: "Jedino mi je žao što je bilo prekratko".

Metličić je davnih dana najavio da se neće u potpunosti oprostiti od rukometa, već da će krenuti s trenerskom karijerom. Prvo će voditi klince u akademiji Balić-Metličić, a dalje tko zna. Možda ćemo jednog dana ispred njegova imena pisati "izbornik hrvatske reprezentacije".

Pročitajte više