Miočić ostao četvrti izazivač, Hunt prošao bez težih ozljeda

Foto: Fightsite

NAKON svakog događaja UFC objavljuje najnoviju ljestvicu najboljih boraca po kategorijama. Tako je bilo i nakon UFC Fight Nighta koji je prošlog vikenda održan u australskom Adelaideu.

Pobjeda protiv Marka Hunta nije Stipu Miočića pomaknula na ljestvici najboljih teškaša te je i dalje na četvrtoj poziciji dok je Mark Hunt pao za jedno mjesto i sad je šesti. Ispred njega u ovom je trenutku Josh Barnett. Kad je u pitanju Sherdog Miočić je skočio na peto mjesto. 

Ulazak među 15 najboljih u srednjoj kategoriji učinio je Robert Whittaker nakon što je u prvoj rundi nokautirao Brada Tavarese.

Kompletne UFC-ove ljestvice po kategorijama možete vidjeti OVDJE.

Miočić niti u jednom trenutku borbe s Huntom nije bio u opasnosti i uvjerljivo je slavio, a osim teških udaraca Hunt će pamtiiti i dane uoči samog meča.

Poznat je kako je Hunt uvijek na gornjoj granici kad je kilaža u pitanju, a tako je bilo i ovom prilikom te je na dana vaganja "Super Samoanac" imao 120.5 kg. Hunt je navodno u tri tjedna skinuo 20 kilograma, a kako je rekao njegov menadžer na dan vaganje je bio potpuno dehidriran i iscrpljen.

Iako ga je Miočić doslovno premlaćivao u tom meču, Huntov menadžer John McRae, je poručio kako je liječnički pregled nakon meča pokazao da Hunt nije zadobio teže ozljede i da je izgledao puno gore nego što se osjećao.

Ostaje pitanje kakva je sudbina Marka Hunta nakon ovog poraza. Kad se oporavi i vrati u oktogon bit će mu potrebna pobjeda jer treći poraz u nizu bitno bi utjecao na njegovu budućnost.

Pročitajte više