Modrić i sudac poslali Real u četvrtfinale

Foto: AFP

LUKA je zabio za izjednačenje Reala, ali teško da bi se prometnuo u heroja da sudac Cakir nije isključio Nanija dvije minute prije Modrićevog ulaska.

Cakir opet pokazao da je lak na kartonima i ukrao šou

Nažalost, nakon utakmice glavna priča nije milijarda ljudi, koji su gledali jednako eura na terenu, niti sudar giganata ukupno starih 256 godina, teških 51 domaći i 12 europskih naslova. Ili Ronaldo koji se "vratio kući", ali samo kako bi postigao osmi gol u osam utakmica LP ove sezone, tj. 18. zgoditak u posljednjih 18 nastupa u tom natjecanju.

Cuneyt Cakir, sudac poznat po tome da je (pero)lak na kartonima, prestrogo dosuđenim crvenim Naniju u 56. minuti (žuti definitivno, crveni nikako, jer nije bilo namjere, niti je vidio Arbelou da mu dolazi "na volej"), koji je potpuno okrenuo utakmicu u Realovu korist, natjerao je i čovjeka kojeg ne možemo svrstati među "milijuna najsamokritičnijih na svijetu" da svoj posljednji trijumfalni dolazak na Old Trafford provede ne slavodobitno, nego skrušeno.

Podsjećamo, Manchester je Mourinha  "zavolio" neznatno manje od Barcelone još "davne" 2004., kada je Costinhin gol u posljednjoj minuti za eliminaciju Uniteda na Portovom putu do europskog vrha, proslavio 100-metarskim sprintom.

Sljedeće godine, pobjedom na istom mjestu, ali s Chelseajem, donio je svojoj momčadi engleski naslov i srušio Unitedov rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Prilikom Interovog gostovanja 2009. izgubio je, ali se barem stigao naguravati s navijačem.

Mourinho se ispričava na pobjedi, umjesto da šprinta i kliže travnjakom u odijelu

Večeras je nezasluženom pobjedom spasio sezonu, ali Unitedu se ponizno ispričava, umjesto da kliže na koljenima i likujući utišava Old Trafford.

Uvertira u utakmicu bila je spektakularna: Real je nakon remija u prvoj utakmici, nanizao četiri uzastopne pobjede, među kojima dvije nad Barcelonom. United je pobjedio sedam od osam posljednjih mečeva, a jedino što im je "pokvarilo" seriju, bio je remi na Santiago Bernabeu.

Ferguson je iznenadio postavom, ali i pogodio

Ferguson je iznenadio postavom bez umjetnika Kagawe i "tenka" Rooneya, koji je u Madridu odrađivao obrambene zadaće i odlučio se za "radnu" polušpicu iza Van Persieja, sastavljenu od Giggsa, Welbecka i Nanija.

Ali, to je bilo logično rješenje, jer napasti Real otvorenog garda, znači prepustiti se na nemilost kontrama, koje Ronaldo i Di Maria kažnjavaju preko krila, a Ozil Khedira kroz sredinu. Nije nasjeo ni na Higuainove zamjene strana, pa je Ronalda u stopu pratio dvojac Rafael i Giggs.


United je također iskoristio i najveću Realovu boljku ove sezone: Očajnu reakciju na ubačaje pred njihov gol iz prekida. Vidić je dva puta s peterca odlično pucao nakon kornera, ali Real su spašavali stativa i večeras sjajni Lopez. Da nije bilo Cakira, Fergusonove rošade bi slavili, jer i nakon dva brzo primljena gola, United je bio bolji i napadao stvarajući prilike, dok se Mourinho očekivano povukao i odbrojavao.

Modrić dobio pola sata i spasio Real

Jedini dio utakmice kada je Real bio bolji od Uniteda, upravo je tih manje od deset minuta nakon crvenog kartona za Nanija.

Modrića također moramo istaknuti, ne što je "naš", niti samo zato što je postigao gol, nego jer je ulaskom potpuno pokrenuo "zakočeni" Real. Bio je najbolji Realov igrač osim Ozila. I njegovog zemljaka Cakira.

 

> Modrić: Sudac nam je pomogao, ali svejedno bismo im zabili!

> Mourinho: Modrić nam je donio dinamiku! Luku hvali i Fergusonov nasljednik

> Pogledajte Mourinha kad želi biti skroman: Nismo zaslužili pobjedu, izgubila je bolja momčad!

> Perfektna večer: Lukina zabio golčinu života, uz 97 posto točnih dodavanja!

> BBC: Vrhunac karijere Luke Modrića! Marca: Gol vrijedan 35 milijuna eura!

 

Pročitajte više