Modrić nije spreman za Kamerun! Tko može upasti - Vukojević ili Sammir?

Foto: FaH, HNS, Drago Sopta

LUKA MODRIĆ mogao bi propustiti utakmicu protiv Kameruna. Iako najvažniji igrač Hrvatske tvrdi da "može, i da su liječnici samo previše oprezni", posljednje informcije koje imamo iz kampa Tivioli kažu da je njegov nastup na Areni Amazonia 18. lipnja još uvijek pod upitnikom.

Stvari su trenutno takve da Modrić neće trenirati sve do Manausa, kada će liječnici i Niko Kovač odlučiti isplati li se riskirati. Utakmica s Kamerunom je presudna, ali takva će biti i ona s Meksikom! 

Ozljeda koju je Modrić zadobio na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Brazila nije ozbiljna, ali za oporavak će trebati nekoliko dana. Potvrdio je to liječnik reprezentacije dr. Boris Nemec.

Dr. Nemec: Trebat će par dana za oporavak

"Jučer je Luku dosta boljelo, šepao je, zato smo odmah navečer počeli s terapijom, danas je puno bolje, bol je manja. Stopalo je uvijek dosta zahtjevno, ako boli teško se veže i kopačka, ali vjerujemo da ćemo to uspjeti riješiti. Kroz nekoliko dana bi sve trebalo biti u redu", kaže dr. Nemec.

Odmah čim se požalio na bolove, Modrić je poslan na magnetsku rezonancu. Rezultati su bili jako dobri: nisu pronađeni nikakvi prijelomi, kao ni ozljeda tetiva ili ligamenata.



"To je vrlo važno, jer da je došlo do ozljede ligamenata ili čak do prijeloma Luka bi teško mogao dalje igrati. Lukin gornji dio stopala je dosta otečen i pod tretmanom je naših fizioterapeuta. Vjerujemo da ćemo kroz nekoliko dana riješiti taj problem i da će on moći nastupiti protiv Kameruna u Manasu, kao što smo uspjeli pomoći Danijelu Pranjiću", javio je za HRT.

Kovač sprema alternativnu taktiku

Ukoliko Modrić ne bude mogao istrčati na teren, bit će to velika glavobolja za Niku Kovača. Zvijezda Reala motor je hrvatske reprezentacije, što se jasno vidjelo na otvaranju prvenstva s Brazilom, gdje je Modrić bio ponajbolji igrač na terenu. Odigrao je možda i svoju najbolju utakmicu za reprezentaciju nakon Španjolske u Gdanjsku. Bez njega će protiv Kameruna biti puno teže doći do neophodnih bodova.



Utakmica u Manausu, gdje će se igrati u teškim, prašumskim uvjetima, ključ je prolaska skupine. Pod istim pritiskom igraju i Kamerunci, koji su u prvom kolu izgubili od Meksika. Reprezentacija koja se iz Manausa vrati bez bodova praktički može odmah početi pakirati kufere.

Već se stoga u hrvatskom kampu počela slagati alternativna taktika - kako bez Modrića? Kovač bi u sredinu terena mogao ubaciti Ognjena Vukojevića, klasičnog razbijača protivničke igre. Dalo bi to Mateu Kovačiću i Ivanu Rakitiću više prostora da se razmašu i uposle Marija Mandžukića, čiji je povratak u momčad ogroman zalog optimizma. Ono što mnogi žele vidjeti je Ivan Rakitić bliže golu, na poziciji gdje je ove sezone osigurao transfer u Barcelonu. Vukojević bi, pak, mogao biti igrač koji može napraviti faul gdje i kada treba, a Kovač kao opciju u vezi ima Brozovića te Sammira.

 

Pročitajte više